EXCLUSIV „ADEVĂRUL“: Lecţia germană pentru economia românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul „Adevărul“ va prezenta miercuri, 26 martie, un supliment dedicat descifrării legăturilor cu cel mai de succes model economic al Europei şi implicaţiile acestuia asupra evoluţiei României. Cititorii vor putea afla cum au reuşit investitorii germani să pună bazele unei reforme în domeniul educaţiei care va avea efecte radicale asupra forţei de muncă din România.

Modelul economic german este invocat deseori în societatea românească, însă ingredientele sale de eficienţă şi succes rămân încă necunoscute. 

Personalităţi marcante din domeniul afacerilor, dar şi din zona politică, au discutat în exclusivitate pentru „Adevărul“ despre paşii pe care îi poate face România în direcţia unei dezvoltări solide, alături de partenerii germani.

E.S. Werner Hans Lauk, şeful misiunii diplomatice a Germaniei la Bucureşti, a realizat în premieră o radiografie a societăţii româneşti, din perspectiva unui diplomat de carieră, la zece luni după investirea sa în funcţia de Ambasador.

Suplimentul „Adevărul“ va dezvălui detalii din poveştile de succes ale şefului de la Automobile Bavaria, Michael Schmidt, dar şi ale parlamentarului român din Bundestag, Bernd Fabritius

General Manager-ul hotelului Intercontinental, Stefan Frank, a conturat imaginea pe care expaţii germani, dar şi turiştii străini, o au despre România, identificând vulnerabilităţile, precum şi punctele tari ale ţării noastre.

Fin cunoscător al realităţilor de pe piaţa investiţiilor, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Radu Merica, a expus într-un interviu amplu problemele pe care le întâmpină investitorii germani, remarcând totuşi o deschidere reală a oamenilor de afaceri nemţi pentru România.

image

Dezvoltată pe structura unei legături tradiţionale, relaţia economică dintre România şi Germania a cunoscut o ascensiune reală în ultimii ani, în pofida crizei europene. Germania este cel mai important partener comercial al României, cu investiţii masive în spaţiul românesc, însă parteneriatul dintre cele două state atinge o complexitate mult mai profundă.

Acestea şi multe altele, mâine, 26 martie, în suplimentul „Adevărul“, Lecţia germană pentru economia românească.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite