Ministerul Afacerilor Externe: „Elevii români din Sri Lanka au revenit, în siguranţă, în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că elevii de la un liceu din Iaşi, care erau plecaţi într-un schimb de experienţă în Sri Lanka, unde au avut loc atentate, au revenit în România, în siguranţă.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii instituţiei precizează că celula de criză a MAE îşi continuă activitatea.

„În continuarea informaţiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, MAE face următoarele precizări: La data de 23 aprilie, din cauza evoluţiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iaşi aflat într-un schimb de experienţă în acest stat, a revenit, în siguranţă, în România”, arată un comunicat de presă. 

Sursa citată notează că elevii români au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortaţi de poliţia locală până la Aeroportul Internaţional din Colombo. 

„Totodată, pentru facilitarea conexiunii către Bucureşti, cetăţenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha. Reprezentanţii Ambasadei României la Colombo au menţinut legătura în permanenţă cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, aceştia fiind în afara oricărui pericol”, arată reprezentanţii MAE.

Românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite