Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore: Cum i-au dispărut cătuşele de la sediul DNA până în arestul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ieşirea din sediul DNA, Udrea avea cătuşe la mâini, dar când a coborât din maşină în curtea arestului Capitalei aceasta a fost filmată fără cătuşe, deschizându-şi singură portiera maşinii FOTO Mediafax
La ieşirea din sediul DNA, Udrea avea cătuşe la mâini, dar când a coborât din maşină în curtea arestului Capitalei aceasta a fost filmată fără cătuşe, deschizându-şi singură portiera maşinii FOTO Mediafax

Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore după mai bine de zece ore de audieri, a fost scoasă marţi seara din sediul DNA cu cătuşe la mâini. Ea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei. Când a ajuns aici, Udrea a coborât din maşina Poliţiei fără cătuşe.

După ce a fost reţinută în dosarul Microsoft, Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătuşe la mâini şi flancată de opt jandarmi, pentru a-i face trecere prin mijlocul mulţimii de jurnalişti.

Cum a ieşit din sediul DNA, la întrebările jurnaliştilor, Udrea a răspuns: „Ce, vă aşteptaţi la altceva?”.

Totodată, în timp ce se îndrepta spre maşina Poliţiei, Udrea a spus: „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului”.

Pentru a încerca să repare măcar în parte umilinţa de a purta aceste „accesorii” în faţa presei, poliţiştii care au dus-o în arestul Capitalei i-au scos, pe drum cătuşele. 

Elena Udrea retinuta fara catuse FOTO captură video

Astfel că, atunci când a ajuns la arestul Poliţiei Capitalei şi a coborât din maşină, Elena Udrea nu mai avea cătuşe, ea ţinând portiera deschisă cu mâna liberă.

Poliţiştii au considerat probabil că, departe de îmbulzeala de la sediul DNA, în curtea arestului Capitalei unde nu erau prezenţi decât reprezentanţi ai forţelor de ordine, Elena Udrea nu ridica niciun risc.

Prima noapte în arest

Udrea şi-a petrecut noaptea în arest şi va fi prezentată, miercuri, judecătorilor de la instanţa supremă cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, pentru Mediafax, că clienta sa a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile ce i s-au adus de procurori. Declaraţiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzaţiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis marţi seară de DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite