Elena Udrea, o nouă încercare de a scăpa de închisoare. Instanţa amână pronunţarea pentru 22 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Instanţa supremă a amânat  pentru miercuri luarea în discuţie a recursul în casaţie formulat de Elena Udrea, o cale extraordinară de atac prin care fostul ministru încearcă să obţină anularea pedepsei din dosarul Gala Bute. Între timp, Udrea a postat un nou mesaj pe Facebook, în care acuză că a fost condamnată ilegal.

UPDATE Instanţa a decis amânarea pronunţării pentru 22 iunie, adică ziua de miercuri, în ceea ce îi priveşte pe Elena Udrea şi Rudel Obreja.

***

Din spatele gratiilor, Elena Udrea a transmis un nou mesaj pe reţelele de socializare în care se declară "uluită" de explicaţiile judecătorilor care au dispus, definitiv, condamnarea la 6 ani de închisoare.

"Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripţie despre care vorbeşte decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul iniţial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ţi-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar şi ar putea rejudeca un apel şi în 6 luni, şi în 3 luni.

Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu îşi mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripţie de 15 ani, chiar şi de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe", a scris fostul ministru.

Elena Udrea acuză că nu se doreşte rejudecarea dosarului Gala Bute pentru că ar exista şanse să fie achitată şi acuză că ar fi fost condamnată la ordin. 

"Acum mi se spune clar „ţie nu vrem să îţi aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”.

Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători şi i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineaţa zilei de 7 aprilie şi să îmi respingă contestaţia în anulare. Cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal!", susţine Udrea.

Elena Udrea a fost extrădată din Bulgaria, săptămâna trecută, în prezent fiind încarcerată la penitenciarul Târgşor, unde ar urma să execute pedeapsa de 6 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite