Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgşor după un drum de aproape opt ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a ajuns la frontiera dintre Bulgaria şi România FOTO Inquam / George Călin
Elena Udrea a ajuns la frontiera dintre Bulgaria şi România FOTO Inquam / George Călin

Maşina care o aduce pe Elena Udrea din arestul din Sofia a ajuns la punctul de frontieră de la Giurgiu, joi, 16 iunie, puţin după ora 15.30. Aici urmează să se facă predarea fostului ministru către autorităţile române.

UPDATE ORA 19.02: Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgşor după un drum de aproape opt ore. 

UPDATE ORA 19.42: Microbuzul care o transportă pe Elena Udrea se află la această oră pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) şi va ajunge la penitenciarul Târgşor în aproximativ o oră. 

Fostul ministru este aşteptat la poarta penitenciarului cu covor roşu, şampanie pentru copii şi papuci din plastic. Cadourile simbolice au fost aduse de celebrul protestatar Marian Ceauşescu.

UPDATE ORA 16.15 Elena Udrea a fost preluată de autorităţile române din vama Giurgiu. Ea va fi transportată la Târgşor cu un microbuz de culoare albă. O aşteaptă un drum de aproximativ 3 ore.

UPDATE ORA 16.03: Elena Udrea a fost predată autortiăţilor române de la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse unde la acest moment completează formularele de extrădare.

După ce va fi percheziţionată, va fi preluată de un echipaj al Administraţiei Penitenciarelor şi transportată direct la Târgşor, în Prahova.

Aici va rămâne timp de 20 de zile în carantină, perioadă în care va sta singură în celulă şi nu va ieşi la masă alături de celelalte deţinute.

marian ceausescu penitenciar targsor elena udrea

Marian Ceauşescu, celebrul protestatar, a întins un covor roşu la intrarea în penitenciarul de la Târgşor FOTO Facebook/Marian Ceauşescu

.....................................

Ştirea iniţială

De la Giurgiu, Elena Udrea va fi transportată în Prahova, la Penitenciarul de Femei de la Târgşor. Cel mai probabil aceasta va ajunge la Ploieşti în jurul orei 19.00. 

Curtea de Apel din Sofia a admis vineri, 10 iunie 2022, cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea. Aceasta are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în regim de detenţie, pedeapsă pe care a primit-o în dosarul "Gala Bute".

Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind definitivă.

Vineri, 10 iunie, Elena Udrea a făcut ultimele încercări de a îndupleca judecătorii din ţara vecină să nu o trimită în România. Astfel, ea cerut sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu o întrebare preliminară privind standardul juridic la nivelul statelor Uniunii Europene. Cum soluţionarea sesizărilor la CJUE durează foarte mult, Udrea a solicitat, fără succes, ca până la un verdict al CJUE să fie lăsată în libertate.

Elena Udrea le-a vorbit judecătorilor bulgari despre numeroase "abuzuri" săvârşite împotriva ei în timpul procesului din România şi le-a cerut să respingă cererea autorităţilor române de a fi extrădată.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, cu puţin înainte ca instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul 'Gala Bute'.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.


Elena Udrea în ziua în care a fost prinsă de către autorităţi la punctul de trecere a frontierei de la Kulata

udrea bulgaria

La mijlocul lunii aprilie, Tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România.

Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia, fără a avea câştig de cauză.

Ministerul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat, miercuri, că procedurile de extrădare din Bulgaria a Elenei Udrea vor fi realizate până la 20 iunie, menţionând că până în 21 iunie, structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Bode a spus, la o conferinţă de presă la Parlament, că procedurile de extrădare a Elenei Udrea vor fi realizate până la 20 iunie, fără a preciza exact şi ziua în care se va realiza transferul.

"În acest sens se analizează un plan de preluare, locaţie, mod de deplasare şi aşa mai departe şi, până în data de 21 iunie, structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", a afirmat, miercuri, 15 iunie, ministrul de Interne.

Vă recomandăm să citiţi:

Surse. Elena Udrea ar urma să ajungă joi în România. Ce condiţii va avea în arest

Procurorul general respinge acuzaţiile lansate de Elena Udrea: Un astfel de episod nu este real şi nu caracterizează activitatea parchetului

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite