Elena Udrea, despre eşecul din alegeri: „O să-mi găsesc un proiect privat în care o să fac cu totul altceva. Probabil că domnul Dragnea va fi premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea la DNA FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea la DNA FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea a făcut astăzi primele declaraţii despre eşecul său în alegerile parlamentare. Aflată la instanţă, unde se judecă dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a precizat că se gândeşte să lucreze de acum înainte în domeniul privat şi că se bucură că PMP a obţinut un procent care să-i asigure intrarea în Parlament.

„O să-mi găsesc un proiect privat în care o să fac cu totul altceva. Probabil că a fost şi un vot util, un vot pentru PMP, ceea ce este foarte bine. E mai bine să intre PMP în Parlament decât un candidat Elena Udrea, probabil şi toate aceste probleme pe care le-am avut în ultimii doi ani...Eu, din punct de vedere al campaniei, cred că am dat toate mesajele, cât s-a putut ca şi candidat independent, dar în afară de faptul că mulţi n-au vrut să-şi rişte votul, între PMP şi Elena Udrea au votat PMP, ceea ce este foarte bine, probabil şi problemele pe care le-am avut şi le am i-au determinat pe mulţi dintre susţinătorii mei de la alegerile trecute, de data aceasta să nu îmi dea votul”, a declarat fostul ministru, citată de B1 TV.

Întrebată pe cine vede a fi noul premier, Udrea a răspuns: „Probabil că domnul Dragnea. Ce poţi să-i mai spui când ai luat aproape 50% cu partidul, cine poate să-i reproşeze ce domnului Dragnea? Deci probabil că domnul Dragnea va fi noul premier”. 

„Ceea ce s-a întâmplat arată că am avut o alegere foarte bună că nu am candidat pentru PMP pentru că, în mod sigur, ar fi fost folosită situaţia aceasta împotriva partidului”, a mai precizat aceasta.  De asemenea, întrebată dacă nu este frustrant pentru ea să vadă un posibil premier condamnat penal, Udrea a spus: „Dacă a fost votat, asta este. Electoratul a votat. Nu poţi să-i reproşezi electoratului nimic. Şi a votat cum nu s-a mai votat, cred că din 2000. Dacă aşa a votat electoratul, eu nu cred că avem ce să spunem”.

Câte voturi a obţinut Elena Udrea

Candidaţii independenţi Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea, care au candidat pentru un mandat de deputat în Capitală, au pierdut alegerile, potrivit datelor prezentate după centralizarea a 99% din voturi, fiind cu mult sub pragul minim de aproximativ 25.000 de voturi necesare.

Cele mai multe voturi, 8.278, le-a obţinut Theodor Paleologu, urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obţinut doar 3.154 de voturi. Ca să câştige mandatul, ei ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentând coeficientul de circumscripţie al municipiului Bucureşti.

Acuzaţiile DNA

Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite