E oficial: Piedone are permis auto ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Argeş îl somează pe Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, să predea actul obţinut fraudulos.Piedone trebuie să-şi predea permisul de conducere în cel mult cinci zile, ca urmare a unui ordin de suspendare semnat ieri de prefectul de Argeş, Marcel Proca.

Prefectul de Argeş a trimis ieri la Judecătoria Piteşti ordinul prin care cere suspendarea permisului de conducere al lui Piedone, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant de către acesta, în comuna argeşeană Priboieni.

„Din cercetările noastre rezultă că Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obţinut viza de flotant la data de 27 septembrie 2007, figurând că ar fi stat la cetăţeanul Constantin Grigoroiu, dar, din informaţiile noastre, lucrul acesta nu s-a întâmplat, iar la puţin timp după obţinerea vizei, la data de 19 octombrie 2007, a susţinut examen pentru obţinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat“ a precizat prefectul Marcel Proca.

În replică, edilul sectorului 4 a declarat că nu a primit încă o înştiinţare oficială, astfel încât nu a decis ce va face în continuare.De altfel, la izbucnirea scandalului privind obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere în Argeş, Piedone a susţinut că el a urmat căile legale pentru a intra în posesia carnetului auto.

Permis la cinci categorii într-o singură zi

Cristian Popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profe­sionist. El a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE.

De altfel, patronul şcolii de şoferi unde Piedone susţine că ar fi urmat cursurile de conducere, Constantin Tincă, – arestat în dosarul permiselor obţinute fraudulos – a povestit procurorilor că în octombrie 2007, într-o dimineaţă, a venit la el la şcoală omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu, pe care îl cunoştea mai demult, împreună cu Piedone, şi l-ar fi rugat să-i dea o fişă de şcolarizare pentru prietenul său.

Tincă a mai declarat anchetatorilor că a eliberat în doar câteva minute dosarul de absolvire a şcolii de şoferi pe numele lui Piedone, în care a notat că acesta a efectuat 30 de ore de teorie şi traseu. În schimbul acestui „serviciu“, Tincă nu ar fi primit niciun ban. „Lasă că ne înţelegem noi!” i-ar fi transmis Grigoroiu patronului şcolii de şoferi.

Judecătorii vor decide dacă îi anulează permisul auto primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după ce prefectul de Argeş a hotărât suspendarea documentului întrucât ar fi fost obţinut ilegal.

image

Mă voi consulta cu avocatul. Tot ce pot să vă spun este că nu am încălcat nicio lege în vigoare.

image


Cristian Popescu Piedone
primarul sectorului 4 al Capitalei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite