Conflict armat în Militari. Tatăl şi surorile bărbatului care a împuşcat sâmbătă trei persoane au ajuns după gratii. Atacatorul a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul care a împuşcat 3 persoane sâmbătă în zona Militari s-a predat FOTO Captură Realitatea TV
Bărbatul care a împuşcat 3 persoane sâmbătă în zona Militari s-a predat FOTO Captură Realitatea TV

Mihai Chiriţă, atacatorul din cartierul bucureştean Militari, a fost reţinut duminică seara de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE Procurorii au decis să-l reţină pe Mihai Chiriţă, urmând ca luni dimineaţă să fie dus la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

O tânără de 23 de ani a rămas fără un ochi după ce a fost împuşcată cu un pistol cu bile, tatăl ei, profesor universitar, şi un alt bărbat au fost internaţi în spital cu mai multe plăgi împuşcate iar alte patru persoane au ajuns după gratii pentru 24 de ore pentru ultraj, vătămare corporală, nerespectarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală.

Incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 la ora 17.57. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului spun că totul a început când două femei au încercat să se bage în faţă pentru a plăti produsele pe care voiau să le cumpere din magazin.

„Un profesor universitar care se afla cu fiica sa la coadă le-a atras atenţia că nu respectă rândul, moment în care cele două s-au enervat şi l-au chemat pe fratele lor, Mihai Chiriţă, un cunoscut interlop din zonă. Acesta a venit însoţit de tatăl său, Toma Chiriţă, i-au aşteptat afară pe profesorul universitar şi pe fiica acestuia şi după încă o rundă de admonestări, a scos un pistol cu bile cu care a tras mai multe focuri. Arma folosită era deţinută în mod legal.

În total au fost rănite trei persoane, profesorul, fiica acestuia şi încă un bărbat, au explicat poliţiştii. Imediat după incident, agresorul a dispărut. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD care au transportat victimele la spital.

„Tânăra de 23 de ani şi-a piedut un ochi şi are şi o fractură craniană de glob ocular. Putea să moară pe loc dacă proiectilul îi intra în creier”, arăta ieri medicul oftalmolog Monica Pop.

Supermarketul în care a izbucnit conflictul la Lujerului - Militari FOTO Roberto Salceanu

Magazinul non-stop din care a pornit altercaţia FOTO Roberto Sălceanu  

RUDELE ATACATORULUI, ARESTATE

Surorile agresorului, Florentina (care este avocată) şi Mariana Cristina, au fost audiate sâmbătă noaptea la sediul Secţiei 20 

Poliţie. După mai bine de 12 ore de audieri, procurorii Parchetului Curţii de Apel au luat decizia să emită pe numele lor ordonanţă 

de reţinere pentru 24 de ore pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Duminică seară, rudele atacatorului au fost arestate 

pentru 29 de zile, în urma unei hotărâri a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.  Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Dat în urmărire încă de sâmbătă seară, agresorul a ales să predea la Secţia 20 Poliţie, în jurul orei 17.00, el prezentându-

se cu tot cu bagaje pentru a fi încarcerat. Anchetatorii au început urmărirea penală faţă Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi linistii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă. Dacă va fi găsit vinovat, 

acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Agresorul din Militari Lujerului Foto captura Realitatea TV

Citeşte şi:

Conflict armat în Militari. Un bărbat a împuşcat trei persoane după o ceartă într-un magazin. O tânără de 23 de ani a rămas fără ochiul dreptUn conflict armat a avut loc sâmbătă în jurul orei 18:00, în cartierul bucureştean Militari, pe bulevardul Iuliu Maniu. Potrivit primelor informaţii, patru persoane au fost implicate în conflict, un atacator şi trei victime: doi bărbaţi de 65 şi 36 de ani şi o femeie de 23 de ani, care a fost împuşcată în ochiul drept. Acestea au fost trasportate de urgenţă la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite