Doi jurnalişti Reuters au ţinut la Bucureşti un curs pentru jurnalişti de investigaţie. Tema: evaziunea fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Keith Stafford şi Andrew Gray, doi experimentaţi traineri ai Fundaţiei Thomson Reuters, au împărtăşit cunoştinţele şi experienţa lor cu jurnaliştii români în ceea ce priveşte cele mai bune metode de investigare a evaziunii fiscale.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Fundaţia Thomson Reuters au derulat în perioada 17-21 martie, la Bucureşti, primul modul dintr-o serie de cursuri dedicate jurnaliştilor profesionişti din România: Cursul de Jurnalism de Investigaţie-Evaziune fiscală.

Jurnalişti din presa scrisă, on-line cât şi TV au identificat diferenţele dintre evitarea taxării şi evaziunea fiscală, ramificaţiile ce apar în urma neplăţii datoriilor către bugetele de stat, legăturile dintre lumea lobby-ului şi evitarea taxării, problemele privind taxele şi impozitele, dar şi multe alte subiecte relevante unui jurnalist de investigaţii.

Întrebat care este părerea generală despre nivelul profesional al jurnaliştilor prezenţi la curs, Keith Stafford a fost de părere că “jurnaliştii români sunt profesionişti şi extrem de bine pregătiţi. Suntem bucuroşi că am putut împărtăşi din experienţa noastră unor tineri jurnalişti talentaţi”.

“Trebuie să recunosc că am fost cu adevărat impresionaţi de cursanţi. Jurnaliştii români au avut parte de o săptămână dificilă pentru că au trebuit să se împartă între job-ul pe care îl au şi cursul intensiv susţinut de noi, care a avut loc de luni până vineri, de dimineaţă până seara. Cu toate acestea, puteai vedea dedicarea, implicarea şi entuziasmul pe care le-au arătat în ceea ce priveşte acest curs de investigaţie”, a completat Andrew Gray.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite