Doi dintre copiii din Argeş internaţi la Spitalul „Marie Curie” sunt ventilaţi mecanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei 11 copii din Argeş care sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală sunt ventilaţi mecanic, iar alţi trei se află în continuare internaţi pe secţia de Terapie Intensivă.

„În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internaţi 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceştia sunt pe secţia de terapie intensivă şi fac dializă peritoneală. În cursul nopţii, un copil s-a decompensat şi a necesitat şi el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de faţă sunt doi copii ventilaţi mecanic, ceilalţi trei aflaţi în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secţia de nefrologie se află internaţi alţi şase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcţia renală reluată. În momentul de faţă nu li se face dializă. Evoluţia în această boală este lentă, şi-au reluat diureza şi asta este un lucru foarte bun”, potrivit medicului Denis Stănescu de la spitalul „Marie Curie”, arată Agerpres.

Aceasta a mai precizat că bebeluşii au fost imunizaţi cu vaccinurile obligatorii. De asemenea, ea a mai adăugat că nu se poate spune câţi dintre copii vor mai necesita suport ventilator şi nici pentru cât timp.

„Săptămâna viitoare este puţin probabil (să fie externaţi - n.r.), sperăm că în săptămânile următoare", a mai spus medicul, care a menţionat că nu au mai fost înregistrate cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic-uremic.

Un bebeluş din Topoloveni a murit după ce a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. Ea fusese transferată la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti după ce a fost consultată de medicii din Piteşti.

În urma acestui incident, tot mai mulţi copii au internaţi cu suspiciuni de sindrom hemolitic-uremic. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a dispus ca toţi medicii de familie din judeţ să viziteze la domiciliu micuţii cu vârste sub 2 ani arondaţi pentru a depista din timp semnele bolii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat vineri dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul Dianei Maria Oncescu, fetiţa de nici un an din Topoloveni, care a murit la scurt timp după ce a fost transferată la Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.

Preluarea a fost făcută la câteva zile după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul micuţei din Topoloveni decedată în urmă cu o săptămână.

Pe aceeaşi temă:

Petiţie după valul de îmbolnăviri din Argeş: părinţii cer închiderea Spitalului de Pediatrie din Piteşti pentru dezinfecţie

Numărul copiilor din Argeş transferaţi la Bucureşti a ajuns la 14. Medicii de la Piteşti nu ştiu nici acum care este sursa îmbolnăvirilor

O echipă de medici din Ministerul Sănătăţii merge în control la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Ministerul Sănătăţii a confirmat infecţia cu E-coli doar pentru unul dintre copiii transferaţi de la Piteşti la Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite