Atenţie, şoferi! Se aşteaptă trafic intens pe DN1 şi A2. Peste 1.600 de poliţişti înarmaţi cu 420 de aparate radar „la vânătoare“ de vitezomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1600 de poliţişti şi 420 de aparate radar „la vânătoare“ de şoferi vitezomani  FOTO Adevărul
Peste 1600 de poliţişti şi 420 de aparate radar „la vânătoare“ de şoferi vitezomani  FOTO Adevărul

Peste 1600 de poliţişti, dotaţi cu 420 de parate radar, vor fi duminică cu ochii pe şoferii vitezomani. Operaţiunea de amploare pentru combaterea vitezei - acţiune ce se desfăşoară în toate ţările din Uniunea Europeană - va avea loc pe Drumul Naţional 1 (DN1), dar şi autostrăzile Bucureşti-Piteşti, Bucureşti-Constanţa şi Cluj-Napoca - Câmpia Turzii.

La orele dimineţii, pe DN1 nu erau înregistrate probleme, dar agenţii de circulaţie se aşteaptă ca pe parcursul zilei, numărul maşinilor care vor veni spre Bucureşti să crească.

Asta după ce sâmbătă au urcat, dinspre Bucureşti spre munte, nu mai puţin de 12.000 de autoturisme.

Pentru ziua de duminică, poliţiştii au anunţat că vor amplasa şapte aparate radar pe DN1, pentru a-i depista pe şoferii care circulă cu viteză. Acelaşi lucru îi aşteaptă şi pe cei care circulă pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, acolo unde vor fi amplasate şase aparate radar.

Sâmbătă au avut loc 22 de accidente grave, soldate cu patru morţi

Potrivit Centrului Infotrafic, sâmbătă s-au înregistrat 22 de accidente rutiere grave, în urma cărora 4 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 21 au fost rănite.

Poliţiştii susţin că principalele cauze au fost  neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neatenţia în conducere şi traversarea neregulamentară.

Peste 9000 de şoferi sancţionaţi în 24 de ore

Peste 9.700 de participanţi la traficul rutier care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice au fost sancţionaţi de poliţişti, în ultimele 24 de ore.

Dintre aceştia, 6.100 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea vitezei legale, 85 pentru depăşiri neregulamentare şi 55 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Peste 2060 de poliţişti, dintre care 1.348 de la rutieră şi 712 de la ordine publică, utilizând peste 500 de aparate radar, au acţionat şi sâmbătă  24 august, pe şoselele din ţară, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în principal a celor care depăşesc limita legală de viteză.

Acţiunea de sâmbătă s-a soldat cu constatarea a 132 de infracţiuni, dintre care 116 la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au fost aplicate 9.962 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 9.589 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, 6.113 de conducători auto au fost depistaţi conducând cu o viteză peste limita legală, 85 depăşind neregulamentar şi 55 se aflau la volan, fiind sub influenţa alcoolului. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 1.700.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 378 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care 142 pentru viteză, 73 pentru depăşire neregulamentară şi 74 pentru consum de alcool.

Totodată, poliţiştii au retras 109 de certificate de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite