Director de la Centrul de Cercetări Ştiinţifice al Ministerului Apărării, în conflict de interese administrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Voicu este directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al MApN
Victor Voicu este directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al MApN

Victor Voicu, director în cadrul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale, este acuzat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese.

Concret, Victor Voicu este acuzat că ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, „în perioada exercitării funcţiei de conducere, acesta, având un interes personal de natură patrimonială ce a influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi reveneau, a semnat trei contracte de prestări servicii încheiate de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale cu o societate comercială la care soţia sa deţine calitatea de acţionar şi funcţia de cenzor”, a arătat ANI.

În urma contractelor de prestări servicii încheiate, societatea comercială ar fi încasat suma totală de 52.960 de lei.

Voicu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Deputatul Victor Roman, acuzat de fals şi declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Deputatul PSD Victor Roman a fost găsit joi în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), întrucât a deţinut în perioada septembrie 2012 - mai 2013 atât funcţia de deputat, cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, ANI a a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău cu privire la un posibil fals în declaraţii făcut de deputat.

ANI declară incompatibili 61 de aleşi locali din Satu Mare, Teleorman şi Gorj

50 de primari şi 11 viceprimari din judeţele Satu Mare, Teleorman şi Gorj au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi îndeplinit, simultan, mai multe calităţi. De asemenea, pe lista ANI se află şi un consilier local din Galaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite