DIICOT, despre cazul interlopului care a lovit cu sabia un poliţist: Un dealer de droguri a fost sechestrat şi bătut pentru a vinde „pliculeţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Huţuleac. FOTO Dănuţ Zuzeac
Alexandru Huţuleac. FOTO Dănuţ Zuzeac

Interlopul Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, implicat într-o reţea de trafic de stupefiante, acuzat că a lovit cu sabia un poliţist în timpul percheziţiilor, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava. DIICOT a făcut publice motivele pentru care membrii grupării din care acesta făcea parte se aflau în vizorul anchetatorilor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava au dispus pe 6 decembrie 2017 reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei persoane: Alexandru Huţuleac, Andrei Iulian Lungoci şi Răzvan Percec.

Acuzaţiile: ultraj, constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane şi loviri sau alte violenţe. Ce trei au fost prezentaţi Tribunalului Suceava, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, potrivt unui comunicat DIICOT. 

Lovitura cu sabia

Potrivit procurorilor DIIOT, Alexandru Huţuleac a încercat pe 5 decembrie 2017 să se sustragă de la urmărirea penală, iar în timpul percheziţiei domiciliare în locuinţa sa, a lovit cu o sabie, în zona cranio-cerebrală, precum şi în zona braţului stâng, lucrătorul de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu.

„Lovitura aplicată de către inculpatul Huţuleac Alexandru, având în vedere morfologia şi topografia leziunilor, starea clinică, examenele clinice şi paraclinice, a fost de natură a-i pune în primejdie viaţa lucrătorului de poliţie, putând fi necesare 100-110 zile de îngrijiri medicale”, acuză DIICOT.

Totodată,  în cauză s-a reţinut fapta inculpaţilor Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian şi Percec Răzvan, constând în aceea că inculpatul Huţuleac Alexandru împreună cu Percec Răzvan, după data de 13.08.2016, deşi se aflau  în continuare sub supraveghere judiciară într-un alt dosar penal, s-au reunit şi în cursul lunii octombrie 2016 au iniţiat un nou grup infracţional organizat specializat în comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în care l-au cooptat pe inculpatul Lungoci Andrei-Iulian.

Intimidarea traficanţilor

Din luna februarie 2017, cei trei bărbaţi ar fi cooptat şi altă persoană, cointeresând  alte diverse persoane să adere la acest grup ori să-l sprijine, pentru ca prin intermediul acestora să vândă cantităţile de substanţe interzise către consumatori, astfel ca activităţile lor infracţionale să nu poată fi depistate, iar în cazul în care aceşti intermediari nu înţelegeau să se supună ordinelor date de ei,  îi supuneau la grave agresiuni fizice.

„Se reţine că, în perioada 18.05.2017 – 28.05.2017, la indicaţiile inculpaţilor Percec Răzvan şi Huţuleac Alexandru, una dintre persoanele vătămate  a fost ţinută cu forţa într-un apartament din municipiul Iaşi, fiindu-i aplicate lovituri cu pumnii şi picioarele în zona feţei şi abdomenului, care au fost de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligându-o astfel, ca urmare a temerei insuflate pentru viaţa sa, să vândă în continuare pentru ei pliculeţe cu substanţe interzise către consumatorii care-l abordau pe telefoanele ce i-au fost puse la dispoziţie în acest scop”, arată DICOT.

La data de  05 decembrie 2017, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Suceava, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate, un autoturism, 8 telefoane mobile, un cântar electronic, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanţe suspecte a avea efect psihoactiv, precum şi înscrisuri utile cauzei.   Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava şi al jandarmilor.

Cum se simte poliţistul

Neurochirurgul Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului „Nicolae Oblu“ din Iaşi a declarat miercuri că poliţistul rănit în misiunea de la Rădăuţi se află în continuare în stare critică, însă au apărut mişcări spontane spontane pe partea dreaptă, ale mâinii şi piciorului, ceea ce este un semn bun.

Potrivit acestuia, poliţistul a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unui hematom intracerebral. „S-a făcut o craniotomie decompresivă, s-a lăsat loc creierului să poată expansiona. Era un edem cerebral important, un hematom intracerebral important. A fost o intervenţie pentru o hemostrază cât mai perfectă. Pacientul are o situaţie cerebrală severă“, a precizat medicul ieşean.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite