FOTO Diaspora din Italia, în stradă: „România, nu uita, Torino e de partea ta!“. Solicitări: Confiscarea extinsă a averilor politicienilor  corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Erwin Alexandru
FOTO Erwin Alexandru

În mai multe Italiei sunt organizate manifestatii în semn de solidaritate faţă de protestele din ţară. Sute de personae s-au strâns în Milano şi Torino. Duminică, la ora 12.00, în faţa Ambasadei României, urmează să fie organizat un eveniment mai mare la Roma. Sâmbătă seara este anunţat un miting şi la Bologna.

700 de români s-au strâns în faţa Consulatului din Torino. Jurnalistul Anca Manolea ne-a spus că aceştia strigă: “Vrem spitale nu vrem catedrale”, “Jos corupţia”, “Nu plecăm acasa hoţii nu ne lasă”, şi s-a cântat “Desteapta-te romane!”. Cei 700 de oameni au scandat: “România nu uita Torino e de partea ta!”

Chiar dacă suntem departe, suntem solidari. De aceea ne-am hotărât să nu stăm locului şi să ne întâlnim vineri de la ora 20 la consulat. Hai! Se arată pe pagina evenimentului.

Revendicările românilor din Torino din #colectiv:

1. Introducerea de urgenţă a votului prin corespondenţă pentru alegerea în parlament a reprezentanţilor diasporei. Deoarece nu vrem să fim discriminaţi în continuare, cerem ca numărul reprezentanţilor să fie calculat folosind aceeaşi formulă de proporţionalitate ca cea folosită în colegiile din România. Vrem ca numărul parlamentarilor diasporei să reflecte numărul real al românilor din străinătate. Cerem să se poată vota prin corespondenţă la următoarele alegeri parlamentare, indiferent dacă se dizolvă sau nu parlamentul.


2. Eliminarea imunităţii parlamentarilor şi membrilor Guvernului.

3. Micşorarea numărului de parlamentari la 300 conform referendumului din 2009.

4. Confiscarea extinsă a averilor politicienilor condamnaţi pentru corupţie.

5. Reînnoirea clasei politice prin simplificarea procesului de înregistrare a unor partide noi atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

6. Depolitizarea insituţiilor statului şi a celor locale.

Peste 300 de persoane s-au strâns şi în faţa Consulatului României din Milano, pentru a susţine protestele din ţară. Ei au semnat o carte de condoleanţe, au aprins lumânări şi au protestat în mod paşnic, manifestaţia decurgându-se fără incidente.

Ce cer românii din Milano din #colectiv:

În faţa Consulatului General al României din Milano grupurile de români au mesaje: “Singura soluţie, propria evoluţie”, “Deşteaptă-te române, că ăştia te omoară!”, “Deşteaptă-te române, că ăştia ne omoară!” sau “Noi la datorie, voi la puşcărie”

Link către pagina evenimentului

Cerintele noastre sunt:

1. Anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetăţenilor rezultatul anchetei.

2. Schimbarea totala a clasei politice actuale! Avem demisia lui Ponta, Oprea si Piedone, dar in spatele lor mai sunt multi corupti care sug sangele poporului. O data cu demisia lui Ponta a cazut Guvernul, dar inca mai asteptam dizolvarea Parlamentului!

3. Excluderea termenului de "imunitate parlamentara" in spatele careia s-au ascuns multi hoti si mafioti. Sova, Vosganian si Borbely sunt doar cativa dintre ei.

4. Reducerea maximului de parlamentari la 300, asa cum a iesit cu 88% la Referendumul din 2009, referendum al carui rezultat a fost blocat sistematic de aceeasi hoti si mafioti.

5. Vrem ca toţi cei care au participat la operaţiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie ameninţaţi!

6. Dorim evizuirea de urgenţă a planurilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, pentru incendii şi pentru cutremure, care în Bucureşti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri neconsolidate şi care prezintă risc de prăbuşire trebuie interzisă!

7. Toate cluburile, pub-urile, restaurantele din ţară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgenţă pentru a se asigura că deţin infrastructura necesară în caz de incendiu. Vrem ca materialele fono- şi termoizolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

8. Cerem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu!

9. Vrem să nu se mai închidă spitale, ci să se construiască altele noi! Vrem ca personalul să fie bine remunerat şi instruit, atât medicii cât şi auxiliarii! Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătăţii pentru amânarea dării în folosinţă la timp a Unităţii Moderne pentru Arşi de la Spitalul Floreasca!

10. Vrem echipament modern pentru pompieri şi pentru toţi cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească, iar condiţiile lor de lucru să le fie îmbunătăţite.

11. Vrem introducerea în programa şcolară obligatorie, clasele I-XII, a Educaţiei Comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciţii pentru situaţii de urgenţă (cutremure, incendii, inundaţii), educaţie rutieră şi de prevenire a incendiilor!

12. Vrem simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea spaţiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarităţi şi neconcordanţe. Responsabilităţile trebuie să fie clare, la fel şi sancţiunile.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite