Diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetiţa din Piteşti, confirmat de Spitalul „Marie Curie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a fost internată la Spitalul „Marie Curie“
Fetiţa a fost internată la Spitalul „Marie Curie“

Fetiţa de un an şi opt luni din Piteşti, transferată vineri după-amiază de la Spitalul de Pediatrie din oraş la Spitalul „Marie Curie”, din Capitală, pentru investigaţii amănunţite, a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Copilul este la dializa, fiind un caz grav, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul de Copii „Marie Curie“ din Capitală, prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

„Este un caz grav, aşa cum au fost multe astă iarnă. Copila este în sală, se montează cateterul şi începe dializa“, a explicat medicul.

Potrivit datelor furnizate de prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, părinţii fetiţei au ajuns cu aceasta la Spitalul de Pediatrie din Piteşti vineri, afirmând că au observat primele scaune cu sânge la copil în cursul zilei de miercuri.

În urma controlului medical făcut la spitalul piteştean, medicii au decis transferul copilului la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti.

”Urmează ca după analizele făcute de medicii de la Bucureşti să se stabilească dacă este vorba de sindrom hemolitic uremic. Deocamdată, acest diagnostic nu a fost confirmat”, a declarat, vineri,  pentru News. ro prefectul Cristian Soare.

În 12 aprilie, ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, o fetiţă de doi ani din Braşov, a fost externat. Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU.

Totodată, trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite