Dezvăluirile lui Dragoş Pătraru şi realitatea murdară din TVR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trebuia să se supere iar Dragoş Pătraru pe TVR şi îndeosebi pe conducerea cu puternic iz politic a acestei instituţii din ce în ce mai vetuste şi mai inutile pentru ca să aflăm că în Calea Dorobanţi nr. 191 lucrurile merg din rău în mai rău.

Nu era deloc obligatoriu să aşteptăm dezvăluirile principalului realizator al emisiunii Starea naţiei ca să luăm la cunoştinţă faptul că managementul superior al Televiziunii publice are telefon direct nu doar cu dl. Liviu Dragnea, ci şi cu doamna Gabriela Firea.

Eu însumi am atras atenţia în repetate rânduri în comentariile mele de pe adevarul.ro că d-na Doina Gradea exercită fie direct, fie prin interpuşi un control editorial draconic îndeosebi asupra emisiunilor informative. Fosta secretară a lui Adrian Sârbu cocoţată de PSD, fără nici un merit profesional, doar pe criteriul obedienţei faţă de conducerea superioară a partidului, ia foc de-a dreptul dacă, Doamne fereşte!, tonul se înăspreşte prea mult atunci când se vorbeşte despre neîmplinirile în cascadă ale primăriţei generale a Capitalei. Care e doar obrăznicuţă cât încape, se ia în gură precum la periferia Bacăului cu preşedintele Iohannis, însă rezultatele-i la conducerea Bucureştiului şi în îmbunătăţirea traiului zilnic al locuitorilor Capitalei sunt zero. Un exemplu de transformare a TVR în oficină de propagandă a doamnei Firea? Decizia de a da un live în principala emisiune informativă a TVR de dinaintea începerii Concertului de Paşti al Primăriei. Mare eveniment cultural? O încropeală ordinară. Cu publicitate gratuită făcută abuziv de TVR în numele accesului la liberă informaţie al telespectatorilor. Şi cine urca scările care o duceau spre sală? Însăşi doamna Doina Gradea.

Am spus eu însumi cum strigă la reporteri şi realizatori doamna Oana Popescu, fiica crainicului lui Ceauşescu, repauzatul întru Domnul nenea Titi Popescu, şi Dorin Muntean. Celor de la Ştiri  li se cere pe un ton răstit, ameninţător să aibă grijă ce spun şi cum spun în Telejurnal despre coţcăriile, minciunile, furturile PSD.

Într-un comentariu publicat în cursul lunii martie am relatat cât de îndeaproape a controlat comisarul politic cu numele de Doina Gradea ediţiile speciale nenumărate de la Congresul PSD, Controlul acesta despre care au ştiinţă toţi angajaţii TVR aflaţi în tură în ziua respectivului Congres infirmă clar zicerile incorecte  ale aceleiaşi doamne Gradea referitoare la felul în care a ajuns pe post interviul tendenţios al lui Ion Cristoiu cu fugarul Sebastian Ghiţă. Concluziile Comisiei de etică şi arbitraj din TVR care a examinat cu maximă rigoare lamentabila prestaţie jurnalistică a ambuscatului Ionuţ Cristache au evidenţiat nu numai minciunelele rostite de acesta în faţa respectivului for intern din TVR, ci şi dezinformările grave pe care şi le-a îngăduit aceeaşi doamnă Doina Gradea în ziua audierii de către Comisiile de cultură, arte şi mass-media din Parlamentul României cu ocazia desemnării noului Consiliu de Administraţie. Un Consiliu alcătuit în cea mai mare parte din politruci, din oameni cu o incertă pregătire profesională, din sinecurişti şi plagiatori, din indivizi gata oricând să facă aranjamente în favoarea lor şi în defavoarea interesului SRTV şi al telespectatorilor săi din ce în ce mai puţini. Nu numai dl. Blebea este pătat, ci marea majoritate a celor care încasează lunar 3000 de lei pe lună fiind membri ai CA, grevând degeaba bugetul Televiziunii publice.

Nu era nevoie ca acelaşi Dragoş Pătraru să ameninţe cu dezvăluiri despre matrapazlâcurile financiare din TVR. Le ştiam deja. Iată,  În pofida faptului că o sentinţă judecătorească îi interzice d-lui Cristian Zgabercea să ocupe funcţii de conducere, omul PSD-ului se învârte zilnic prin Cabinetul pedegistei Gradea, îi dă sfaturi/indicaţii preţioase, aşa cum au fost cele referitoare la catastrofa reprezentată  de nivelul audienţei înregistrată cu ocazia Selecţiei naţionale Eurovision. Acum lista delegaţiei României la Eurovision şi lista colaboratorilor care iau bani degeaba se îngroaşă zilnic. Se face turism pe banii TVR, iar doamna Dragnea pozează în economă.

Doamna Oana Popescu vrea să oblige angajaţii TVR să respecte o lege a secretului de serviciu. Nimeni să nu mai aibă voie să spună câte ceva public despre dezmăţul ajuns la rang de lege în Calea Dorobanţi 191. Doamna Smaranda Vornicu care acum a grifonat în grabă şi fără argumente în comunicat în care îl ameninţă cu justiţia şi recursul la căile legale pe Dragoş Pătraru mi-a promis în repetate rânduri că îmi va oferi date dintre cele mai concrete despre regimul financiar şi juridic în care a ajuns pe post interviul lui Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiţă, aceasta fiindcă pe parcursul lui s-a făcut publicitate ascunsă cotidianului Evenimentul zilei. Nu le-am primit nici astăzi. Le mai aştept. Sper să o facă, deşi tocmai aflu că îşi pregăteşte valiza pentru a participa şi dumneaei la Eurovision. În ce calitate? În aceea de şefă a Comunicării din TVR sau în aceea de membru din partea PSD în CA? Oare nu avem o situaţie crasă de incompatibilitate? Tot de la Smaranda Vornicu aştept explicaţii în legătură cu contractele mănoase date de d-na Gradea, uneori chiar la sugestia, recomandarea, ordinul unor şefi din PSD, unor inşi precum Petre Năstase, Cătălin Căţoiu şi Octavian Pescaru. Primii doi pentru „afacerea Eurovision/Lisabona”, ultimul uns mare şef la Matinalul lui Chioţea la care nu se uită mai nimeni.

Mai aştept precizările cu pricina chiar şi altele fiindcă eu încă mai sper că în SRTV nu domneşte întru totul legea tăcerii specifică organizaţiilor de tip mafiot.

Text apărut concomitent pe  site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite