Deputatul Florin Popescu a fost audiat la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate precizează că Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Acesta ar fi semnat în calitate de preşedinte de Consiliului un contract cu o firmă la care fusese asociat înainte de a intra în administraţia publică. Contractul avea o valoarea de peste 220.000 de euro.

Acuzat într-un alt dosar că ar fi cerut mită aproape 80 de tone de pui

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Florin Popescu.

Anchetatorii au precizat în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale că, în anul 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa al unui partid politic, i-ar fi cerut administratorului unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 de lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a acoperi aceste fapte, omul de afaceri respectiv ar fi livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor ar fi fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite