Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru şantaj. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost condamnat, miercuri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pe 8 aprilie 2011. Sentinţa Curţii Supreme nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Constantin Marin, pentru două infracţiuni de şantaj şi Vasile Preda, primar al comunei Vărăşti, judeţul Giurgiu, pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit DNA, în perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, ar fi ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, doi reprezentanţi ai firmei Agro Clas SRL Teleorman, iar în 29 octombrie 2009 a exercitat acte de violenţă asupra acestora.

Potrivit anchetatorilor, „ameninţările vizau integritatea fizică a celor doi reprezentanţi ai firmei sau a membrilor familiilor acestora, pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu“.

În perioada noiembrie 2009 - februarie 2010, Dan Păsat ar fi efectuat demersuri, în calitate de administrator de facto în reprezentarea intereselor societăţii sale, SC Prod Invest SRL, pe lângă primarii localităţilor Toporu, Bulbucata, Bucşani, Vărăşti, Letca Nouă, Valea Dragului, pentru a-i determina să efectueze plăţi, cu prioritate, către firma sa ori să o favorizeze în obţinerea unor contracte privind lucrări de interes public, printre care baze sportive sau extindere sediu primărie.

Astfel, Păsat ar fi desfăşurat operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu calitatea de deputat, obţinând foloase necuvenite în sumă de 1.836.608,59 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Păsat şi Marin Constantin, până la concurenţa sumei de 1.836.608,59 lei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite