Daniel Morar, despre relaţia cu Mona Pivniceru: „Vom scăpa unul de celălalt într-un fel sau altul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morar nu crede într-o „relaţie mai prietenoasă” cu Mona Pivniceru FOTO Mediafax
Morar nu crede într-o „relaţie mai prietenoasă” cu Mona Pivniceru FOTO Mediafax

Prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, a declarat joi seară, la Digi 24, că nu cred că ar putea avea „o relaţie mai prietenoasă” cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, însă a spus că întreaga situaţie se va rezolva când „drumurile lor se vor despărţi”.

Întrebat dacă ar putea să aibă o relaţie mai bună cu Pivniceru, Morar s-a arătat foarte sceptic. „Sincer, nu cred. Sunt sceptic vizavi de poziţiile pe care doamna Pivniceru le-a avut faţă de mine, faţă de procurori, faţă de DNA, înainte de a deveni ministru al Justiţiei, atunci când era preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, şi nu am văzut nimic semnificativ schimbat, care să mă fac să cred că pe viitor va fi mai bine. Dar lucrurile se vor rezolva în sensul că vom scăpa unul de altul, într-un fel sau altul. (...) Drumurile noastre se vor despărţi cândva”, a declarat fostul şef al DNA.

Morar nu crede că Pivniceru „vrea în mod responsabil să numească oameni într-adevăr competenţi” la conducerea Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De altfel, el s-a arătat deranjat de faptul că ministrul Justiţiei nu i-a cerut părerea despre persoanele care ar putea să fie potrivite pentru aceste posturi. „Eu i-aş fi putut recomanda câteva persoane, patru-cinci, pe care putea să le vadă. Niciodată nu a existat o asemenea discuţie. Să nu îmi spună că vrea, în mod responsabil, să numească oameni responsabili. Cine poate cunoaşte mai bine ce este într-un sistem decât procurorul general sau procurorul-şef al DNA?”, a spus Morar.

Prim-adjunctul procurorului general a infirmat zvonurile potrivit cărora ar avea vreo relaţie cu actuala guvernare. „Nu am nicio relaţie cu actuala Putere, după cum nu am avut nici cu vechea Putere. Mă aştept să fie corecţi în relaţia cu procurorii, cum şi noi trebuie să fim corecţi în relaţia cu ei. Nu am treabă cu Puterea. Sigur că domnul Ponta a făcut afirmaţii repetate şi cu privire la mine, din când în când este preocupat de persoana mea şi adresează aprecieri. Eu nu pot să-i răspund toată ziua. (...) Trebuie să fie plictisitor să tot ataci un om care nu îţi răspunde”, a mai declarat Morar la Digi 24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite