Daniel Horodniceanu pleacă de la şefia DIICOT în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Horodniceanu vrea să părăsească fotoliul de şef al DIICOT atunci când îi expiră primul mandat, în luna mai. El mai avea dreptul la un mandat, dar a cerut CSM să revină la Serviciul teritorial Iaşi.

Secţia pentru Procurori a CSM va discuta, vineri, o cererea a şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, de a reveni la Serviciul teritorial Iaşi pe o funcţie de execuţie, arată Mediafax.

Daniel Horodniceanu a fost numit şef al DIICOT în urmă cu trei ani, având un singur mandat.

Potrivit legii, Horodniceanu poate fi propus şi pentru al doilea mandat.

Reamintim că, pe numele şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizata şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a existat un dosar penal la DNA. Cazul a fost însă clasat de procurorii anticorupţie. 

Mărturisirea a fost făcută, cu mai puţin de zece zile în urmă, chiar de procurorul-şef DIICOT. Dosarul ar fi mai vechi de 10 ani.

Cazul  a fost instrumentat în 2006, când Horodniceanu era şef al DIICOT Iaşi şi s-ar fi referit la unele rezoluţii luate într-un dosar al omului de afaceri Gruia Stoica.

"Da. Am făcut o solicitare de studiu al dosarului şi după ce o să mă lămuresc eu, o să pot lămuri şi pe altcineva", a declarat Horodniceanu, la sediul Ministerului Justiţiei.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă era normal să fie anunţat şi dacă aşteaptă o explicaţie mai amplă, şeful DIICOT a spus: "Da, era normal sa fiu anunţat. (...) Întâi am să verific ce cuprinde acel dosar şi apoi vom discuta".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite