Dan Tache, fost director al Romarm, achitat de Curtea de Apel Braşov, după ce în prima instanţă primise o condamnare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan tache, fostul director general al Romarm/ Foto: Mediafax
Dan tache, fostul director general al Romarm/ Foto: Mediafax

Fostul director general al Romarm Dan Tache a fost achitat marţi de Curtea de Apel Braşov, el fiind condamnat în prima instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu, decizia instanţei fiind definitivă.

Curtea de Apel Braşov a decis marţi, să admită apelul formulat de Dan Tache, fost director Romarm, la decizia de anul trecut prin care fusese condamnat anul trecut de Tribunalul Braşov la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu.

Instanţa a decis însă respingerea apelurilor formulate de Aurel Velţan, fost director al Carfil Braşov, sucursală a Romarm, Silviu Marinescu, şef serviciu calitate SC Carfil SA în perioada comiterii faptelor şi de Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Săcueni. Aceştia fuseseră condamnaţi în aprilie 2017 de Tribunalul Braşov la câte trei ani de închisoare fiecare cu suspendare.

Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, la iniţiativa lui Dan Tache, director general al CN Romarm SA, şi în urma unei înţelegeri prealabile cu Daniel Liliac - administrator la SC Gold Trans Tur SRL, Aurel Velţan, în calitate de director general al SC Carfil SA (filială a ROMARM), a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL. Procurorii au stabili că acele contracte au fost încheiate cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică.

De asemenea, Aurel Velţan a mai fost acuzat că a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte, fiind vorba de decizii de comitet director, procese verbale, referate. “Contractele aveau acelaşi obiect, respectiv, igienizarea/curăţarea/ecologizarea a unor spaţii, hale de producţie, din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie. Respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzător, cu consecinţa prejudicierii SC Carfil SA cu suma totală de 770.857,26 lei, ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL”, au menţionat procurorii DNA.

Ei au precziat că documentele respective au fost semnate şi de Silviu Marinescu, şef serviciu calitate în cadrul Carfil SA, în perioada iulie 2013 – iulie 2014.

De asemenea, cei trei bărbaţi au fost obligaţi de instanţă să achite în solidar despăgubiri civile către SC Carfil SA, în valoare de aproape 734 de mii de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite