Cutremur de 4,1 pe scara Richer produs în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs, joi dimineaţă, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Acesta a avut loc la o adâncime de 117 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs la o ora 4.28, iar cele mai apropiate oraşe au fost Covasna (38 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (54 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 de kilometri).

De la începutul acestui an, în România au avut loc cinci seisme, însă cel de joi este primul care a avut magnitudinea de peste 4 pe scara Richter. 

În 2015, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, unul pe 24 ianuarie şi unul pe 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite