UPDATE Două cutremure cu magnitudinea de peste 3 pe scara Richter s-au produs noaptea trecută în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai puternic seism din ultimii ani a avut loc în urmă cu aproape un an, pe 6 octombrie, acesta având 5,5 grade. FOTO: Adevărul
Cel mai puternic seism din ultimii ani a avut loc în urmă cu aproape un an, pe 6 octombrie, acesta având 5,5 grade. FOTO: Adevărul

Două cutremure, unul de 3,7 pe scara Richter şi altul de 3,6, s-au produs noaptea trecută în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP).

Primul seism, cel de 3,7 pe scara Richter, s-a produs la ora 23.34 la o adâncime de 135 de kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Covasna (41 de kilometri), Focşani (41 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărăşeşti (48 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (52 de kilometri).

Cel de-al doilea cutremur, de 3,6 grade, a avut loc la ora 3.56 şi a avut loc la o adâncime de 119 kilometri. Cele mai apropiate oraşe au fost Focşani (33 de kilometri), Mărăşeşti (41  de kilometri), Râmnicu Sărat (43  de kilometri), Covasna (48  de kilometri) şi Tecuci (55 de kilometri).

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

În urmă cu aproape un an, pe 6 octombrie 2013, în judeţul Vrancea a avut loc un seism de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Acesta a fost simţit şi la Capitală, precum şi în Republica Moldova sau în partea de nord a Bulgariei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite