Un cutremur de 3,1 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cutremur de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţă FOTO Adevărul
Un cutremur de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţă FOTO Adevărul

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 05.13, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 114 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului au fost Focşani (29 de kilometri), Mărăşeşti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte şase cutremure cu magnitudini între 3,1 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

Pe 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 pe scara Richter, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

 Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, pe 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cutremur de 4 grade, produs vineri în Vrancea

Un cutremur de magnitudine 4 pe scara Richter s-a produs, vineri dimineaţă, la ora 10.25, în zona Vrancea. Acesta a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri.

Cutremur de 4,4 pe Richter în Vrancea. Mircea Radulian: „E o replică târzie a seismului de acum două săptămâni!”

Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter a avut loc duminică noapte, în judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 38 de kilometri, la ora 23.04, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Mircea Radulian, directorul ştiinţific, spune că seismul era aşteptat de 15 zile de cercetători, acesta fiind, de fapt, o replică târzie a cutremurului din 22 noiembrie, ale cărui coordonate au fost asemănătoare.

Ce trebuie să conţină kitul de urgenţă în caz de cutremur

 

De la începutul acestui an, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudinea peste 4 pe scara Richter, cel mai mare fiind de 5 grade. Specialiştii spun că fiecare persoană trebuie să îşi pregătească un kit de urgenţă pe care să-l aibă la îndemână în cazul unui seism mai puternic. Printre lucrurile pe care trebuie să le conţină geanta de urgenţă se numără copii după actele familiei, apă şi trusa de prim ajutor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite