Postul lui Morar la Parchetul Curţii de Apel Cluj, rezervat până la preluarea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Morar va avea rezervat postul procuror pe care l-a ocupat la Parchetul Curţii de Apel Cluj   FOTO Adevărul
Daniel Morar va avea rezervat postul procuror pe care l-a ocupat la Parchetul Curţii de Apel Cluj   FOTO Adevărul

Daniel Morar va avea rezervat postul de procuror pe care l-a ocupat la Parchetul Curţii de Apel Cluj până la preluarea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională, începând din 9 iunie. Propunerea a fost transmisă de Consiliul Superior al Magistraturii preşedintelui Traian Băsescu odată cu avizul pentru eliberarea din funcţie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a trimis preşedintelui Traian Băsescu, după şedinţa Plenului din 4 iunie, propunerea de eliberare din funcţie a lui Daniel Morar cu rezervarea postului de procuror pe care l-a ocupat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Preşedintele a semnat în 5 iunie decretul de eliberare din funcţie a lui Daniel Morar.

Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au fost numiţi la Curtea Constituţională, pe locurile unor judecători ale căror mandate expiră în iunie.

În 25 martie, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani, începând din 9 iunie.

În 5 aprilie, Morar anunţa că a decis să se retragă din funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Morar spunea că atunci când preşedintele şi premierul îţi spun că este o problemă mare de constituţionalitate şi că, rămânând în fruntea PICCJ, împiedici numirile în Ministerul Public sau eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci.


 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite