Cum trăiesc mai mulţi imigranţi români din Anglia lângă o groapă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de români trăiesc în mizeria unei gropi de gunoi din nordul Angliei, refuzând să renunţe la condiţiile insalubre de trai în ciuda eforturilor autorităţilor locale. Românii susţin că pot câştiga mai mulţi bani ca lucrători imigranţi decât dacă ar munci acasă.

Mai multe familii de români, adunând peste 50 de membri, trăiesc în adăposturi improvizate, ridicate din lemn, plastic, moloz şi alte deşeuri găsite într-o groapă de gunoi. Barăcile se găsesc la numai câţiva metri de terenuri de joacă şi de un cartier de case familiale dintr-o suburbie londoneză, informează publicaţia britanică „The Daily Mail”.

De mai bine de doi ani, imigranţi din România ajung în cartierul londonez Hendon, odată ce îşi găsesc o slujbă în capitală. Românii au ignorat semnele de avertizare, scrise şi în limba maternă, şi au creat spături în plasa gardurilor care înconjoară groapa de gunoi. 

Aceştia şi-au ridicat locuinţe improvizate în apropierea grămezilor de deşeuri, deşi nu au acces la apă curentă, electricitate sau instalaţii sanitare. Jurnaliştii „The Daily Mail” scriu că imigranţii români din Hendon scormonesc printre gunoaie pentru a găsi haine sau orice alte resturi pe care le pot vinde, ca mai apoi să îşi cumpere de mâncare.

Tiberiu Bocor, în vârstă de 26 de ani, trăieşte împreună cu soţia sa Brittany într-o baracă de doi pe patru metri. El câştigă aproximativ 40 de lire sterline (aproximativ 47 de euro) pe zi ca muncitor, în timp ce soţia sa, singura femeie din comunitatea mică din Hendon, obţine aproape 30 de lire sterline (aproximativ 35 de euro) pe zi, spălând geamurile maşinilor.

Tiberiu Bocor, unul dintre cele şase persoane care trăiesc într-un spaţiu de opt metri pătraţi

image

„Ştiam de acest loc dinainte să ajungem în Marea Britanie”, a declarat pentru jurnaliştii englezi Bocor. „Am venit acum o săptămână. Când am ajuns aici, am construit adăpostul într-o singură zi. Sunt aici pentru că pot să câştig mai mult decât acasă.”

Bărbatul trimite acasă cea mai mare parte din banii câştigaţi, unde îl aşteaptă doi copii care sunt îngrijiţi de restul familiei. De asemenea, românii din comunitate sunt nevoiţi să se spele pe corp şi să-şi cureţe hainele în apa lacului unui parc din apropiere.

„Evident, nimeni nu ar vrea să trăiască aşa. Noi le-am spus consilierilor locali că sunt dispuşi să-i scăpăm de gunoiul de pe acest teren, dar ei vor doar să scape de noi”, a adăugat soţia lui Bocor, susţinând că oficialii ar trebui să depună mai multe eforturi pentru„ a transforma locul într-o zonă sigură”. S-ar părea că şi poliţiştii îi „hărţuiesc”, potrivit declaraţiei lui Brittany.

Terenul unde şi-au găsit adăpost românii, fost teren de fotbal, a fost vândut de consiliul local anul trecut unor dezvoltatori, însă deţine în continuare proprietatea funciară.

„Am colaborat alături de poliţişti, de concesionar şi de organizaţiile de caritate pentru a elibera zona şi pentru a-i repatria pe imigranţi. În ciuda unor încercări repetate de a securiza terenul, acesta a fost reocupat în mod ilegal de fiecare dată”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului local.


 Alte ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Posibilul viitor Papă despre românii din Italia: „A avut loc o explozie a imigraţiei, trebuie înţeleasă şi oboseala italienilor”

Francezii care „spală“ imaginea românilor

Zeci de ţigani s-au stabilit pe o stradă exclusivistă din Londra: Am venit din România ca să ne ajute Regina!

VIDEO „Daily Mail“: Cerşetorii români lasă saci cu gunoi şi sticle cu urină în parcurile exclusiviste ale Londrei

FOTO DailyMail: „Cerşetorii români s-au întors în aceleaşi locuri din care au fost îndepărtaţi înainte de Jocurile Olimpice“

Ministrul german al Muncii: „Dacă tragem linie, realizăm că avem de câştigat de pe urma imigranţilor români“

Berlinul, tot mai binevoitor cu imigranţii: „Sunt o binecuvântare pentru Germania”

Politician de top susţine lucrătorii români în Marea Britanie

De ce se tem englezii după ridicarea restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite