CTP, despre cazul Oneşti: Ăla de la SIAS, James Bond-ul cu trei „crieri”. N-am vazut aşa un monument de prostie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 raportul poliţiei întocmit după intervenţia ratată în cazul crimelor de la Oneşti, spunând că în viaţa lui n-a vazut aşa un monument de prostie.

Gazetarul a declarat la Digi24 spune că raportul care descrie un monument de prostie e corect, dar mai poate exista o ipoteză – aceea ca lucrurile să stea mai rău decât ce s-a scris acolo. De asemenea CTP atrage atenţia că şefii care sunt răspunzători de eşecul misiunii au fost doar mutaţi pe posturi de acelaşi nivel, în loc să fie daţi afară din poliţie.

Cristian Tudor Popescu: Eu nu am văzut în treizeci şi ceva de ani de gazetărie un asemenea monument de prostie, cum este etalat în acest raport. N-am văzut!

Raportul e corect, dar mai există o ipoteză: că lucrurile, de fapt, stau şi mai rău decât am văzut acolo, şi de aia arată aşa.

Deci, nu se poate. Spuneaţi dumneavoastră cu cheile... Poliţiştii aveau cheile de la apartament... Făceau mişto, miştocari în uniformă, cu asasinul care se găsea cu cuţitul la balcon, şi ăştia făceau băşcălie cu respectivul. Sunt înregistraţi.

Adjunctul poliţiei a încercat să modifice ora, căuta protocolul Interpolului (pe Google – n.red.), că nu ştia ce se face în caz de ostatici... Nu mai amintesc... ăla cu copacul, că nu se putea trage.

Ăla de la SIAS, James Bond-ul cu trei „crieri”, după ce ne-a explicat cum nu se putea sparge uşa pentru că era încuiată - şi aflăm acum că existau şi chei la poliţişti -, dar el nu putea să spargă uşa şi de aia a dat cu berbecele în ea, ne spunea că nu putea lunetistul să tragă, că era un lunetist, dar nu putea să tragă din cauză că era geamul murdar şi era un copac în faţă. Acum ce spune? Spune aşa... la televizor, omul are nişte umeri laţi, e un tip bine făcut şi zice: Domne, Teorema lui Pitagora ne spune că având în vedere înălţimea la care se găsea balconul, şi faptul că poliţiştii se găseau în mijlocul aleii, că erau 10-12 metri – probabil se referă la ipotenuză – până la balcon, drept care poliţiştii puteau să execute foc de precizie asupra respectivului...

CTP: Foc de precizie... Papagalii ăia în uniformă să execute foc de precizie...

Foc de precizie... Papagalii ăia în uniformă să execute foc de precizie...

Deci, lăsând toate astea... citiţi stimaţi telespectatori raportul, este pe Digi24.ro. Toate expresiile pe care le-am folosit până acum - „creier pane”, „molozul minţii” sunt depăşite de ce este acolo.

Ce este de reţinut? Ce vorbeam imediat după? Hai s-o vedem şi p-asta, cum vor fi sancţionaţi răspunzătorii.

Hai să vedem. Vasăzică şeful şi adjunctul de la IPJ Bacău au fost puşi pe funcţii cu acelaşi nivel, că aşa e legea. Unul a fost transferat la Bucureşti, cum vă spuneam, să se ocupe de nu ştiu ce dosare, dar pe funcţie egală, adjunctul la fel, şefii de la Oneşti ramân, se întorc din concediu medical şi rămân pe funcţii.

Păi, cum să faci aşa ceva? Aceşti oameni se fac vinovaţi de ucidere din culpă. Aşa se numeşte juridic. Au murit oameni din cauza lor. Aceşti oameni ar fi trebuit daţi afară din poliţie imediat şi anchetaţi penal pentru asta, pentru ucidere din culpă. Iar ei sunt mişcaţi de colo colo.

Nu se poate, adjunctul de la Oneşti a fost trecut la Protecţia Animalelor, domne. Acolo a fost mutat acum. Vai de steaua bietelor animale... A fost pus la animale, că poate nu contează dacă omoară animale, aşa s-au gândit de l-au mutat acolo. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite