Criză în Transnistria- 4 poliţişti răpiţi de forţele teroriste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru poliţişti români basarabeni aflaţi sub autoritatea Chişinăului au fost răpiţi astăzi de forţele transnistrene susţinute de către membri ai armatei ruse.

Evenimentul s-a întâmplat acum câteva ore, iar autorităţile de la Chişinău au confirmat acest lucru dar s-au abţinut în a face declaraţii pentru a nu afecta siguranţa persoanelor implicate.

Experţii internaţionali afirmau că Rusia prin intermediul forţelor teroriste de la Tiraspol va încerca declanşarea unui conflict militar de scurtă durată cu scopul de a STOPA elanul european al Republicii Moldova.

În această săptămână preşedintele României a declarat după o întâlnire cu primul om al Securităţii Ruse că există păreri divergente şi că România va garanta Integritatea Teritorială a Republicii Moldova aşa cum este ea acum recunoscută internaţional, adică inclusiv cu Transnistria.

Teroriştii transnistreni au afirmat că unul din cei patru poliţişti are interdicţie de intrare în Bender. Ei au fost STOPAŢI în timp ce încercau să intre în oraş dinspre Varniţa.

Acest lucru a fost confirmat de către primarul din Varniţa.

Chişinăul a cerut "forţelor pacificatoare ruse" să intervină pentru eliberarea şi asigurarea dreptului de circulaţie pentru cele patru persoane. Acestea au fost sesizate de la ora 15.00, dar nu au intervenit pentru soluţionarea conflictului.

Persoanele au fost reţinute de la ora 14.00.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite