Cristian Boureanu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă. Imagini din arest: fostul deputat cântă Katyusha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul parlamentar se află în arest de o saptămână
Fostul parlamentar se află în arest de o saptămână

Fostul deputat Cristian Boureanu, cercetat pentru ultraj în urma scandalului cu poliţişti care au oprit în trafic maşina în care se afla, pe care i-a insultat şi lovit, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

UPDATE 19:45  Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, contestaţia lui Cristian Boureanu la măsura arestării preventive, decizia instanţei fiind definitivă, astfel că fostul deputat rămâne în arest pentru 30 de zile.

----

Cristian Boureanu va fi scos astăzi din nou din arest, dar de această dată pentru a fi dus în faţa instanţei. Judecătorii Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă fostul parlamentar poate fi cercetat în libertate. 

Procurorii menţionau în referatul cu propunerea de arestare a lui Boureanu că vineri, în jurul orei 01:30, maşina în care fostul deputat se afla ca pasager, pe locul din dreapta-faţă, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bulevardul Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruş.

Noi imagini din Arestul Poliţiei 

Două filmuleţe în care Cristian Boureanu apare în ipostaze inedite au apărute pe reţelele sociale. Ambele înregistrări sunt realizate în secţia de poliţie: în una cântă melodia rusească Katyusha, iar în cealaltă e surprins dând din mâini haotic, în timp ce stă pe un scaun. 

  

Cristian Boureanu "s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de ingrijiri medicale".

După ce a fost lovit, agentul a reacţionat lovindu-l pe fostul parlamentar cu pumnul în faţă. Cristian Boureanu a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale după care a fost reţinut pentru ultraj. 

De asemenea, la Spitalul "Floreasca" a ajuns şi un poliţist implicat în incident, care însă nu a necesitat internarea.

Conform unor imagini difuzate de presă Boureanu îi face proşti pe poliţiştii de la Poliţia Rutieră care l-au oprit în trafic şi îi cere prietenei sale să îl filmeze în timp ce îi ameninţă pe aceştia cu formule precum: "Te las fără pensie" şi "Îţi sparg faţa".

Campanie „Nu e voie să baţi poliţişti!”

Scandalul de săptămâna trecută a scos la iveală că românii nu ştiu cum să interacţioneze cu poliţiştii aflaţi în misiune şi trebuie să înveţe acest lucru. Tocmai de aceea, Carmen Dan, ministrul demisionar al Internelor cere Poliţiei Române să declanşeze o campanie de informare despre condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare interacţiunile poliţiştilor aflaţi în misiune cu cetăţenii. 

„Numai aşa se pot diminua cazurile de abuz, dar şi de ultraj. Vreau să fie un demers care să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni pentru că numai cunoscând drepturile şi obligaţiile pe care le avem putem trăi într-o societate cu un grad de civilizaţie ridicat!”, a delarat ministrul Carmen Dan.

Acest demers vine pe fondul constatării faptului că, deseori, anumite măsuri luate de poliţişti sunt interpretate în mod diferit, în special în ceea ce priveşte legalitatea şi oportunitatea lor. „Situaţiile care ţin de activitatea de zi cu zi a forţelor de aplicare a legii, pornind de la legitimare, oprirea în trafic şi ajungând până la încătuşare şi conducere la sediul Poliţiei, trebuie ştiute de către publicul larg, din perspectiva cunoaşterii limitelor legale ale acţiunilor poliţieneşti”, mai precizează MAI în comunicatul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite