Povestea unei crime perfecte, rezolvată după 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost reţinuţi după 14 ani de cercetări FOTO Arhivă
Suspecţii au fost reţinuţi după 14 ani de cercetări FOTO Arhivă

În luna iunie 1997, o pensionară era ucisă şi jefuită în propria-i casă, în cartierul bucureştean Berceni. A fost nevoie de 17 ani de investigaţii pentru ca procurorii criminalişti să prindă urma presupuşilor ucigaşi. Ceea ce părea o crimă perfectă a fost rezolvată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii care au lucrat la acest caz.

Neculai Covaciu şi Marius Mihu aveau 20 de ani în 1997, când spun anchetatorii că au comis omorul. Erau la începutul carierei de infractori cu doar câteva spargeri de locuinţe la activ. Au intrat în casa Despinei Buzdugan (60 de ani), aproape au decapitat-o, după care au furat un pumn de bijuterii şi un televizor. De atunci, oamenii legii au adunat o mulţime de probe în acest caz, dar criminalii parcă intraseră în pământ.

Chiriaşii s-au transformat în criminali

Despina Buzdugan obişnuia să îşi petreacă o parte din timp cu persoanele fără adăpost.

Anchetatorii au stabilit că femeia le-a povestit acestora că este în căutarea unui chiriaş, informaţii ce au ajuns şi la agresori. Despre Despina Buzdugan s-ar fi ştiut că are o situaţia financiară bună, lucru care i-a „încurajat” pe cei doi tineri să o contacteze sub motivul că îşi caută o cameră pe care s-o închirieze, explică anchetatorii. Aşa că, într-o zi călduroasă de iunie, Covaciu şi Mihu i-au bătut femeii la uşă. Erau orele prânzului. 

Femeia le-a deschis uşa, iar în momentul în care aceasta s-a închis în urma lor, tinerii au atacat. După ce au înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuţit, i-au tăiat gâtul „de la o ureche la alta”, îşi aduc aminte ofiţerii care au cercetat ulterior locul faptei.

Când au fost siguri că victima lor a rămas fără suflare, spărgătorii, care între timp se transformaseră în criminali, au luat un televizor, mai multe bijuterii şi alte bunuri de valoare şi s-au făcut nevăzuţi. Trupul femeii a fost găsit după patru-cinci zile de la comiterea crimei. O prietenă a Despinei Buzdugan, care s-a dus la locuinţa acesteia după ce nu mai vorbise cu ea de câteva zile şi credea că se simte rău, a sunat la poliţie după ce a simţit mirosul urât care venea din apartament.  

Proba supremă 

Anchetatorii au anunţat ieri că suspecţii au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv. „Suspecţii erau la vremea respectivă la începutul activităţii infracţionale şi aveau la activ doar spargeri de locuinţe. Ulterior, Neculai Covaciu şi Cezar Marius Mihu au continuat să spargă locuinţe. Însă, în urmă cu zece ani, Covaciu a mai comis un omor, fiind prins şi condamnat la 22 de ani de închisoare pentru acea crimă, iar în prezent este încarcerat”, au explicat procurorii de caz.

Aceştia au precizat că unul dintre factorii care au stat la baza prinderii acestora a fost acela că Mihu şi Covaciu şi-au continuat activitatea infracţională împreună. Asta până ca Neculai Covaciu să ajungă în spatele gratiilor, unde probabil va sta până la sfârşitul vieţii. Mai mult, urmele digito-palmare lăsate la faţa locului au reuşit să îi aducă în faţa anchetatorilor pe cei doi suspecţi. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite