Corpul Naţional al Poliţiştilor ia apărarea şefului Poliţiei din Sibiu care a ordonat împuşcarea ursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul Naţional al Poliţiştilor susţine că şeful Poliţiei Sibiu nu ar fi chiar aşa de vinovat
Corpul Naţional al Poliţiştilor susţine că şeful Poliţiei Sibiu nu ar fi chiar aşa de vinovat

Reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor susţin că principala atribuţie a şefului Poliţiei din Sibiu a fost să protejeze cetăţenii şi nu este corect să se vorbească de vinovăţia sa, întrucât nu există proceduri de intervenţie rapidă în situaţii precum acela care au avut loc în Sibiu, săptămână trecută, în care un urs liber pe străzi a fost împuşcat.

Corpul Naţional al Poliţiştilor consideră că situaţia din Sibiu de pe 12 octombrie, când un urs a umblat pe străzile oraşului timp de trei ore, putea duce la rănirea persoanelor sau chiar la pierderea de vieţi omeneşti şi nu este corect să se vorbească de vinovăţia lui Cristian Negru, comisarul care a ordonat împuşcarea animalului. 

Reprezentanţii Copului Poliţtilor îşi întăresc argumentaţia cu faptul că nu există legislaţie şi proceduri clare care să permită intervenţia rapidă şi organizată în astfel de situaţii.

"Apreciem că domnul comisar Cristian Negru este cel care şi-a asumat o decizie menită să îndepărteze pericolul existent în acel moment. Nu este corect şi nici normal ca în aceste momente să se vorbească despre vinovăţia ofiţerului de poliţie. Domnul comisar Cristian Negru, fost şef al Poliţiei Municipale Sibiu şi-a asumat reponsabilitatea asupra deciziei, nu vinovăţia. Vinovăţia trebuie stabilită în urma unei anchete serioase, nu în urma unor informaţii incomplete apărute în mass-media, pe un puternic fond emoţional. Apreciem manifestarea de voinţă a domnului comisar Negru drept un gest de moralitate, în acelaşi timp protejând prin toate mijloacele profesia şi profesioniştii, condamnând cu tărie tentativele de ameninţare la adresa celor care îşi pun viaţa în primejdie pentru protecţia comunităţii”,  susţin reprezenanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor, potrivit News.ro.

Ameninţat pentru că a ordonat îpuşcarea ursului

Comisarul Cristian Negru, şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, cel care şi-a asumat comanda intervenţiei în cazul ursului care a ajuns în centrul oraşului Sibiu, a spus, luni seară, că renunţă la funcţie şi că a primit, în 12 ore, mai multe ameninţări decât a primit în experienţa sa de ofiţer de combatere a criminalităţii organizate.

"Mă retrag din conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive. Unul, pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent, iar al doilea motiv care este foarte important: iau această decizie în contextul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei, la adresa soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciu prin care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi că o să fie supuşi la acelaşi tratament cum am supus noi animalul. Fac aproape 18 ani de poliţie din care, cei mai mulţi, la Crimă Organizată. Şi, până acum nu am fost ameninţat cum am fost în ultimele 12 ore”, a spus comisarul-şef Cristian Negru.

28 de apeluri la 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu au fost identificate 28 de apeluri, între orele 5.20 şi 8.09, care semnalau prezenţa ursului ajuns în oraş. „În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu, au fost identificate 28 apeluri prin care se semnalează prezenţa unui urs în oraş, în data de 12 octombrie 2016, la orele 05:20, 07:46, 07:47, 07:49, 07:56, 07:57, 07:59, 08:02, 08:04, 08:07 şi 08:09", transmitea STS.

Ursul a fost ucis în dimineaţa de 12 octombrie, la Sibiu, în urma unei operaţiuni de capturare a lui care a durat în jur de două ore. În acest timp, animalul a trecut prin aproape jumătate de oraş, inclusiv prin centru, şi a urcat pe acoperişuri.

La intervenţie au participat zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, medici, vânători, angajaţi ai Direcţiei Silvice, ai Direcţiei Sanitar Veterinare, dar şi reprezenţi ai altor instituţii.

Ursul brun avea aproximativ cinci-şase ani, 175 de kilograme şi 160 de centimetri lungime. Cadavrul animalului a fost incinerat la câteva ore de la ucidere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite