Dosarul „Case pentru generali“- Corneliu Dobriţoiu a contestat la DNA decizia de începere a urmăririi penale în cazul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dobriţoiu a a contestat la DNA decizia de începere a urmăririi penale în cazul său  FOTO Adevărul
Corneliu Dobriţoiu a a contestat la DNA decizia de începere a urmăririi penale în cazul său  FOTO Adevărul

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a contestat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) decizia de începere a urmăririi penale în cazul său, pentru modul în care a cumpărat locuinţa de serviciu de la Ministerul Apărării.

Corneliu Dobriţoiu trebuia să se prezinte marţi la DNA, pentru a da o declaraţie în faţa procurorilor militari anticorupţie în dosarul în care este acuzat că a închiriat şi ulterior a cumpărat, la un preţ subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la MApN, folosind declaraţii false.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dobriţoiu nu a mai venit marţi la DNA, surse judiciare declarând pentru Mediafax că acesta a depus o plângere în cazul rezoluţiei procurorului privind începerea urmăririi penale.

Potrivit aceloraşi surse, contestaţia va fi soluţionată de procurorul ierarhic superior din secţia de la DNA.

Conform procedurii penale, în cazul unei soluţii nefavorabile, decizia procurorului ierarhic într-un astfel de caz poate fi contestată şi la instanţă.

Achiziţii ilegale de locuinţe de serviciu de la MApN

În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui.

De asemenea, procurorii au anunţat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcţii de conducere din MApN care ar fi achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

Generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite