Consilier juridic de la Combaterea Discriminării, arestat preventiv după ce ar fi cerut o mită de 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Vasile, consilier juridic în cadrul Serviciului Asistenţă Colegiul Director din cadrul Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este suspectat de luare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 9 martie 2015 – 13 martie 2015, în calitate de consilier juridic în cadrul Serviciului Asistenţă Colegiul Director din cadrul CNCD, Daniel Vasile i-ar fi cerut unei martore din acest caz, amendată printr-o hotărâre pronunţată de Consiliul, suma de 500 de lei. 

În schimb, acesta i-ar fi promis că va asigura fie modificarea hotărârii menţionate prin anularea amenzii contravenţionale, fie prin necomunicarea hotărârii, în termenul de prescripţie a executării sancţiunii către organele competente, în vederea punerii în aplicare.

Astfel, pe 16 martie 2015, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie  – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, l-au prins în flagrat pe Daniel Vasile în timp ce a primit de la martora S.M. suma de 500 de lei.

„La aceeaşi dată inculpatul i-a mai solicitat martorei o sumă de bani nedeterminată pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul de a introduce în dosarul constituit la C.N.C.D două declaraţii de martor favorabile numitei S.M.  şi care să-i profite ulterior acesteia, cu ocazia contestării hotărârii C.N.C.D. de sancţionare contravenţională”, potrivit unui comunicat emis de Parchet.

Pe 17 aprilie, Daniel Vasile a fost dus în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au admis cererea anchetatorilor, în aceasta nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite