Comisia Europeană a declanşat două noi proceduri de infringement împotriva României, justiţie şi afaceri interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În total, împotriva României sunt declanşate 48 de proceduri de infringement, însă doar două au ajuns pe rolul Curţii Europene de Justiţie
În total, împotriva României sunt declanşate 48 de proceduri de infringement, însă doar două au ajuns pe rolul Curţii Europene de Justiţie

Colegiul Comisarilor a decis declanşarea a două noi acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul afacerilor interne, respectiv justiţiei, drepturilor fundamentale şi cetăţeniei, precum şi continuarea a două acţiuni în domeniul transporturilor, potrivit unui comunicat MAE, citat de Mediafax.

Comisia Europeană a adoptat, joi, mai multe decizii cu privire la acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor (infringement procedures) referitoare la România.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Colegiul Comisarilor a decis „declanşarea a două noi acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul afacerilor interne (cauza 2013/2180, referitoare la lipsa punerii în aplicare a anumitor obligaţii stabilite de legislaţia UE privind securitatea documentelor), respectiv, justiţiei, drepturilor fundamentale şi cetăţeniei (cauza 2012/2145, referitoare la transpunerea incorectă a Directivei 2000/78/CE de creare a unui cadru general în favoarea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă)“, menţionează sursa citată.

De asemenea, potrivit comunicatului MAE, Colegiul Comisarilor a decis „continuarea, prin transmiterea punerilor în întârziere suplimentare, a două acţiuni declanşate în domeniul transporturilor (cauza 2012/2219, referitoare la siguranţa căilor ferate) şi, respectiv, în domeniul mediului (cauza 2011/4188, referitoare la aplicarea necorespunzătoare a anumitor prevederi din Directiva 85/337/CEE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului în legătură cu autorizarea unei instalaţii nucleare din România)“.

Apărarea statului român în aceste cauze va fi construită sub coordonarea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În prezent, sunt în curs 48 de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisie împotriva României. Dintre acestea, 46 se află în faza precontencioasă şi 2 pe rolul CJUE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite