Cluburile şi barurile din ţară, luate la puricat de poliţişti. Numai în Constanţa au fost deschise trei dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de cluburi şi baruri din ţară au fost verificate de poliţişti în acest weekend, fiind date peste 8.300 de amenzi. Spre exemplu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost verificate 12 cluburi din Constanţa, în urma descinderilor fiind deschise trei dosare penale.

Pe 5 şi pe 6 august, Poliţia Română a organizat o acţiune, la nivel naţional, în cluburi  şi baruri, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale. Au fost făcute 1.180 de acţiuni şi controale, dintre care 872 în domeniul ordinii publice şi 308 pe linie de investigaţii criminale.

„În urma acţiunii, au fost constatate 394 de infracţiuni, dintre care 168 de natură judiciară şi 226 de altă natură, iar 26 de persoane au fost reţinute sau arestate. De asemenea, au fost aplicate 8.348 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.476.863 de lei”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Din total sancţiunilor, 2.441 sunt pentru încalcarea unor norme de convieţuire socială şi a ordinii şi liniştii publice, 286 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 95 sunt prevăzute de legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. 

Totodată, poliţiştii de la Rutieră au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind date 5.172 de sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice.

În cele două zile, poliţiştii au mai pus în aplicare patru mandate şi sentinţe, dintre care 3 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi două mandate de arestare preventivă, iar 11 minori dispăruţi au fost identificaţi.

Trei dosare penale în Constanţa

Acţiunea poliţiştilor a continuat însă şi în noaptea de vineri spre sâmbătă când 12 cluburi şi baruri din Constanţa au fost verificate de poliţişti.  Astfel, pentru neregulile constatate, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale, dintre care 2 pentru evaziune fiscală şi 1 la regimul drogurilor, au indisponibilizat 108.000 de lei şi au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 106.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite