UPDATE Circulaţia pe Autostrada Soarelui a revenit la normal. Pe A3 Turda - Borş este ceaţă densă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Circulaţia pe Autostrada A2, oprită de la kilometrul 105, pe sensul spre Constanţa, din cauza poleiului, a revenit la normal după mai mult de o oră, timp în care traficul a fost deviat pe DN3 Drajna - Constanţa.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, începând cu ora 11.50, circulaţia pe A2 Bucureşti - Constanţa, a fost reluată între Drajna şi Feteşti.

Din cauza poleiului, pentru evitarea producerii unor accidente rutiere, traficul pe autostrada A2 a fost deviat, de la ora 10.40, pe DN3 Drajna - Cernevodă - Feteşti - Constanţa.

Din cauza şoselei umede şi a temperaturilor scăzute, există riscul apariţiei poleiului şi pe alte tronsoane, drumarii împrăştiind material antiderapant, precizează Infotrafic.

Traficul pe autostrada A2 a fost deviat, de la ora 10.40, pe DN3 Drajna - Cernevodă - Feteşti - Constanţa, din cauză că pe tronsonul Feteşti - Cernavodă sunt porţiuni cu polei. Circulaţia pe sensul spre Capitală al autostrăzii se desfăşoară normal.

De asemenea, pe traficul este îngreunat din cauza ceţii pe Autostrada A3 Turda - Borş, vizibilitatea în unele zone fiind sub 50 de metri.

Ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri pe mai multe porţiuni de pe Autostrada  A3 Turda - Borş, iar între kilometrii 15 şi 21, vizibilitatea este sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi ă mărească distanţa în mers. 

Potrivit legislaţiei, şoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei sunt obligaţi să aibă anvelope de iarnă la maşini. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă, respective între 1.125 de lei şi 2.500 de lei, iar ca măsură complementară se va reţine certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţi, a precizat Poliţia Română. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite