Cine sunt salvatorii ISU care l-au scos din puţ pe copilul de doi ani din judeţul Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii care au reuşit să-l salveze pe copilul de doi ani căzut într-un puţ în judeţul Teleorman aşteaptă cu sufletul la gură veşti de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde se află Daniel, copilul salvat.

”După o intervenţie extraordinară din punct de vedere al dificultăţii şi implicării emoţionale, salvatorii nu-şi doresc decât să primească veşti bune de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde se află Daniel, copilul salvat. În această dimineată au ieşit din serviciu şi s-au privit unul pe celălalt, mai încrezători ca niciodată că formează o echipă de elită. Felicitări tuturor pompierilor angrenaţi în această intervenţie. Merită să îi cunoaşteţi, mai mult ca oricând: Dinu Adrian (comandantul Detaşamentului Special de Salvatori), Grigoraş Silviu, Răducu Ionel, Intze Ionuţ Gabriel, Iliescu Cosmin, Damaschin Adrian, Minea Alin, Pop Virgilius, Prefac Lucian, Bunea Marian, Petre Zurini Marius, Săceanu Lucian Ghencea Eugen, Picu Ionuţ”, este mesajul ISU Bucureşti-Ilfov postat, miercuri, pe Facebook.

Salvat după 10 ore

Operaţiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp în care salvatorii au luat în calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafaţă.

Momentul în care bebeluşul este scos din puţ

Forţele de intervenţie au acţionat ”pe două fronturi”, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul puţului, cât şi prin săpături făcute în jurul acestuia, după ce în jurul amiezii acestea fuseseră sistate temporar.

”Forţele de la faţa locului au fost suplimentate cu o autospecială de descarcerare şi un camion la ISU Olt, un container multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă ( cu medic) de la ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucureşti-Ilfov a plecat, în sprijin, un camion încărcat cu materiale de susţinere pentru consolidarea malurilor de pământ”, preciza IGSU.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

”Vârsta frageda a copilului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, mai arăta IGSU.

În jurul după-amiezii de marţi, echipele de salvatori au sistat, temporar, săpăturile în jurul puţului în care a căzut copilul, încercând extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru intervenţii în spaţii înguste, însă în zadar.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale,  precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite