Cine va judeca cererile de recuzare depuse de Kovesi în dosarul în care a fost pusă sub acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi Parchetul General FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Cererea de recuzare depusă de Laura Codruţa Kovesi, vineri, împotriva procurorului Adina Florea care o anchetează în urma unei plângeri depuse de fugarul Sebastian Ghiţă, va fi soluţionată de şeful acesteia, Gheorghe Stan, şi el recuzat de fosta şefă a DNA.

Concret, Laura Codruţa Kovesi a anunţat astăzi la ieşirea din Parchetul General că a depus cereri de recuzare a procurorului de caz Adina Florea, dar şi a procurorului – şef al Secţiei, Gheorghe Stan, pentru ”afectarea imparţialităţii”. 

Potrivit Codului de Procedură Penală, cererile de recuzare sunt soluţionate de procurorul ierarhic superior. Astfel, cererea de recuzare a Adinei Florea va fi soluţionată de şeful secţiei speciale, Gheorghe Stan. Iar cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan va fi soluţionată de unul dintre şefii Parchetului General: fie de  Augustin Lazăr, fie de prim-adjunctul acestuia.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie pentru afectarea imparţialităţii. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la audieri.

Kovesi crede că această anchetă îi va afecta „cu siguranţă” candidatura la funcţia de Procuror european, dar va „merge mai departe”. Privind sincronizarea anchetei cu perioada în care se face selecţia pentru procurorii europeni, fosta şefă DNA consideră că nu este o coincidenă.

”Nu e nicio coincidenţă dosarul. Am patru acţiuni disciplinare, 18 dosare penale. Toţi cei care şi-au făcut treaba în magistratură au probleme. Preşedintele ÎCCJ are probleme, în CSM au probleme, judecătorii şi procurorii care au comentat despre legile justiţiei au probleme”, le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite