Cinci bărbaţi din Bucureşti, reţinuţi după ce au vândut dispozitive de skimming

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbaţi din Capitală sunt cercetaţi sub control judiciar de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) după ce, în ultimele şase luni, ar fi confecţionat mai multe dispozitive de skimming pe care le-ar fi vândut cu 10.000 de euro fiecare.

Liderul grupării era D. M., acesta fiind ajutat de V. M., C. Ş. şi fraţii C. şi I. D., potrivit unor surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că cei cinci bărbaţi cunoşteau infractori specializaţi în furturi de pe carduri bancare, care îi ajutau să îşi găsească clienţi.

„Conform probelor administrate în cauză pe parcursul a şase luni, faţă de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au deţinut instrumentele şi tehnica necesară confecţionării dispozitivelor de skimming şi că au confecţionat astfel de dispozitive", se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Pentru a verifica dacă funcţionează corect, dispozitivele erau testate la ATM-uri din Bucureşti, atât înainte de a fi scoase la vânzare, cât şi în faţa viitorilor cumpărători.

Poliţiştii şi procurorii au descins marţi, la zece adrese din Capitală, folosite de membrii grupării, de unde au fost ridicate laptopuri, hard disk-uri, telefoane mobile, carduri bancare şi carduri de fidelitate.

Cei cinci sunt cercetaţi sub control judiciar pentru de iniţiere, constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite