Ce avere are Cătălin Ioniţă, propus de ministrul Carmen Dan pentru şefia Poliţiei Române DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din declaraţia de avere rezultă că şeful DGA are doua case şi un apartament FOTO Inquam Photos / George Călin
Din declaraţia de avere rezultă că şeful DGA are doua case şi un apartament FOTO Inquam Photos / George Călin

Cătălin Ioniţă, şef DGA, cel care a fost propus de ministrul Carmen Dan  să ocupe scaunul de şef al Poliţiei Române în locul chestorului-sef Bogdan Despescu, are o avere mai mult decât decentă. Cel puţin aşa reiese din ultima declaraţie de avere depusă, cea din 2017.

La capitolul terenuri, Ioniţă are, împreună cu soţia şi mama, două terenuri Ilfov şi Bucureşti de 18.174 şi, respectiv,  217 metri pătraţi. Interesant că Ioniţă a cumpărat cele două terenuri în această formulă de asociere în anul 2015.

La capitolul clădiri, mama nu mai apare la capitolul  coproprietari. Aşadar Cătălin Ioniţă şi soţia au două case de locuit, în Bucureşti, cu suprafeţe deloc modeste. Prima, achiziţionată în 2006, cu o suprafaţă de 238 de metri pătraţi, iar cea de-a doua, cumpărată în 2012, are 230 metri pătraţi. Cei doi mai au şi un  apartament în Bucureşti de 55 de metri patraţi, primit moştenire în 2013.

La capitolul maşini, nimic extravagant. O Skoda şi un Matiz, ambele fabricate în 2003.  Familia Ioniţă nu are active financiare, plasamente, investiţii, alte active producătoare de venituri nete,dar nici credite la bănci sau bunuri achiziţionate în sistem leasing pentru care să fie datori.

Veniturile familiei provin din salarii, încasarea chiriei de pe o locuinţă şi din încasarea unei indemnizaţii de membru în comitetul de supraveghere al Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, post pentru care  Cătălin Ioniţă primeşte 24.600 lei anual. La salarii  şeful DGA încasează  145.961 lei pe an, iar soţia, angajată a STS, 32.913 lei pe an. 

Te-ar putea interesa şi:

Cine este noul şef al Poliţiei Române

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite