UPDATE Cătălin Predoiu, audiat în calitate de martor la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei şi actual membru PNL, este audiat joi, în calitate de martor, la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice într-un dosar care vizează activitatea sa ca avocat din 2012.

UPDATE: Fostul ministru al Justiţiei a explicat pe Facebook motivul pentru care a fost audiat de poliţişti.

„Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei. Am fost întrebat şi am dat lămuriri despre prezenţa mea ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină. Negocierile celor două părţi au fost purtate în perioada 2012 (vara) - 2013 (primăvara), în prezenţa a două societăţi de avocatură şi consultanţă internaţionale şi s-au soldat cu un eşec, cele două părţi neajungând la un acord de realizare a proiectului. 

În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de drept societar în privinţa documentelor contractuale de achiziţie. Contractul de asistenţă juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament şi fiscalizat”, a scris Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Digi24, Predoiu este audiat într-un dosar repartizat de Parchetul General, care vizează intermedieri financiare realizate de acesta în 2012 în calitate de avocat.

Audierea este realizată de poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE), în baza delegării primite de la Parchetul General.

Cătălin Predoiu a fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu (începând din 29 februarie 2008), în Guvernele Boc (din 22 decembrie 2008 până în 27 aprilie 2012), precum şi în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. În perioada dintre demisia premierului Emil Boc la 6 februarie 2012 şi învestitura Guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, a îndeplinit şi funcţia de prim-ministru interimar.

În prezent Cătălin Predoiu este deputat din partea Partidului Naţional Liberal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite