Premierul bulgar: Cele trei poduri planificate între România şi Bulgaria nu pot fi construite cu finanţare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici unul dintre cele trei poduri peste Dunăre pe care Bulgaria şi România intenţionează să le construiască nu intră, din păcate, în reţeaua europeană de transport şi, prin urmare, nu pot fi construite cu finanţare europeană, a declarat vineri premierul bulgar Plamen Oreşarski, informează Agerpres.

Întrebat de parlamentarul Stefan Gospodinov despre priorităţile Bulgariei în cadrul Strategiei Dunării, Oreşarski a spus, de la tribuna parlamentului, că viitoarele poduri Silistra-Călăraşi, Oreahov-Bechet şi Nicopole-Turnu Măgurele nu fac parte din reţeaua de transport stabilită. Asta ne obligă să căutăm alte posibilităţi de finanţare, în special în parteneriat public-privat, a spus prim-ministrul bulgar.

El a afirmat însă că două dintre aceste poduri (Silistra-Călăraşi şi Oreahov-Bechet) au intrat în planul de acţiune al Comisiei Europene pentru implementarea Strategiei Dunării şi sunt considerate de mare importanţă regională.

Oreşarski a spus că printre priorităţile guvernului bulgar în acest domeniu se numără construirea unui pod Silistra-Călăraşi, construirea unui drum de-a lungul Dunării între Ruse şi Sviştov, lansarea unei linii de feribot Turtucaia-Olteniţa şi modernizarea portului la Silistra.

Plamen Oreşarski a mai spus că aceste priorităţi sunt discutate de comisii mixte româno-bulgare şi că urmează să aibă loc şi o şedinţă comună a celor două guverne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite