Bogdan Aurescu, chemat marţi la Guvern pentru a discuta problema imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi chemat marţi, la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre problema imigranţilor, a declarat, vineri, pentru Mediafax, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că ministrul Bogdan Aurescu este aşteptat, la şedinţa coaliţiei, să prezinte situaţia legată de valul de refugiaţi şi implicaţiile pe care aceasta le are asupra României.

Preşedintele interimar al PSD, aflat la Budapesta, pentru a asista la meciul de fotbal Ungaria-România, a spus că a fost în Gara Keleti, unde a discutat cu unii imigranţi.

Pe de altă parte, Bogdan Aurescu şi ministrul de Interne Gabriel Oprea vor fi prezenţi miercuri în Parlament, unde vor face informări şi în faţa membrilor din comisiile speciale din Camera Deputaţilor din şi Senat pe tema imigranţilor.

România ar primi 7.000 de refugiaţi dintr-un total de 160.000

României i-ar reveni să primească 6.937 de refugiaţi, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost întocmit de lideri europeni în vederea distribuirii a 160.000 de refugiaţi pe continent, scrie site-ul tabloidului britanic Daily Mail joi, invocând un document "divulgat" în presă.

Refugiaţii care au ajuns în Italia, Grecia şi Ungaria ar urma să fie distribuiţi între statele membre ale Uniunii Europene (UE), în funcţie de populaţia şi puterea economică a fiecărui stat în parte, scrie Mail Online.

Astfel, Germania ar urma să acorde azil unui număr de 35.000 de refugiaţi, Franţa ar urma să accepte 26.000, iar Spania - 16.000.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite