UPDATE Dani Mocanu, urmărit penal după ce a postat pe internet un videoclip care instigă la ură şi discriminare împotriva femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care ar fi postat pe internet un videoclip care instigă la ură şi discriminare împotriva femeilor, videoclip cu peste 17 milioane de vizualizări, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. El a fost dus la parchet în urma unei percheziţii făcute, luni, la Ştefăneşti, judeţul Argeş.

UPDATE Dani Mocanu a fost reţinut, în această dimineaţă, acesta fiind săltat din casa lui din Piteşti de mascaţii din trupele speciale. 

Fratele acestuia a făcu primele declaraţi.

„Dani Mocanu a fost săltat, în această dimineaţă, de mascaţi. Nu ştim prea multe amănunte, nu ştiu exact unde a fost dus, la Bucureşti, dar ni s-a spus că este din cauza videoclipului pe care l-a făcut, cel cu Curwa. A fost reclamat, nu înţeleg cum să vină mascaţii pentru asta, dar aşteptăm detalii de la avocat”, a spus Romario Mocanu, fratele celebrului manelist, pentru Wowbiz.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, faptă prevăzută de articolul 369 Cod Penal.

Astfel, un bărbat este suspectat că, în luna aprilie, a postat pe platforma de media online YouTube "un videoclip care instiga la ură şi discriminare împotriva femeilor, videoclip ce are până în prezent peste 17 milioane de vizualizări".

În acest caz, luni a avut loc o percheziţie domiciliară la o adresă din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, iar ulterior suspectul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Săptămâna trecută o manea cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

Imagine indisponibilă

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii.  

Melodia, publicată pe YouTube pe 27 aprilie, a strâns peste 17 milioane de vizualizări. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite