Augustin Lazăr, despre raportul ministrului Justiţiei: „Nu Executivul constată, ci instituţiile competente”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Lazăr,Procurorul General al României
Augustin Lazăr,Procurorul General al României

Augustin Lazăr, Procurorul General al României, este de părere că Tudorel Toader nu are competenţa de a propune revocarea lui Kovesi, ci doar Inspecţia Judiciară, care, în opinia sa, îi şi predă o lecţie despre cum se face o revocare.

După ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, susţine că acesta nu are competenţa de a propune revocarea lui Kovesi.

"A fost o surpriză pe care nu aş dori să o comentez mai mult decât ceea ce am comunicat public. Părerea noastră este că nu există temei pentru revocare şi, pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem şi noi raportul în cauză. Dacă ne uităm la dispoziţiile legii cu referire la modul în care pot fi revocaţi magistraţii Ministerului Public care au anumite funcţii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care şi managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de către instituţiile competente ale justiţiei, respectiv de Inspecţia Judiciară, prezentat CSM, examinat în secţia de profil a CSM, dată o soluţie, adusă la cunoştinţa persoanei respective care are dreptul să o atace. Adică este o procedură judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu", a spus Augustin Lazăr la postul Realitatea TV.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite