Armand: TelDrum a primit un contract de 10 milioane de lei de la CJ Teleorman. Firma este în isolvenţă şi acuzată de fraudă cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clotilde Armand, consilier local USR la Primăria Sectorului 1, semnalează faptul că Tel Drum, firma aflată în stare de insolvenţă şi trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni, a câştigat o nouă licitaţie de 10 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Teleorman.

Clotilde Armand a publicat pe pagină să de Facebook şi o captura de ecran din Sistemul Electronic de Achiziţîi Publice (SEAP), drept dovadă.

Contractul de 10 milioane de lei priveşte modernizarea a 7 km de drum judeţean, între localităţile Scurtu Mare şi Negreni. 

"Cu cifrele Tel Drum pe masă. Viitorul lui Dragnea arată bine!

Tel Drum tocmai a câştigat încă o licitaţie în valoare de 10 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Teleorman.

Şi pentru că marelui socialist al ţării îi plac foarte mult cifrele iată câteva date.

Prejudiciul din dosarul Tel Drum este echivalent cu:

- peste 100.000 de pensii medii timp de un an,

- pensiile a 10.000 de români timp de an,

- 50.000 de salarii medii timp de un an,

- construcţia a 2 spitale de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică (https://goo.gl/3drKYj),

- 100 de şcoli noi", a scris pe reţeaua socială Clotilde Armand.

Acesta nu este primul contact atribuit de CJ Teleorman societăţii TelDrum, în aprilie 2018, autorităţile locale au atribuit un contract de 40 de milioane de lei firmei TelDrum şi a altor două societăţi.

În dosarul Tel Drum Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În 17 ianuarie compania Teldrum a acţionat în judecată Consiliul Judeţean Teleorman, după ce, la finalul anului trecut Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut, prin hotărârea autorităţi judeţene, din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, reprezentant prin Apele Române.

Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei şi nu s-a reuşit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.

Insula Belina şi Braţul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta şi asumată de Liviu Dragnea, companiei Tel Drum.

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite