Amenzi usturătoare aplicate de ISU Bucureşti patronilor de cluburi şi discoteci în urma unor controale inopinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov a aplicat 49 de amenzi în valoare de 77.000 de lei, după ce a făcut 52 de controale inopinate în cluburile şi discotecile din Capitală.

Totodată, inspectorii de prevenire au constatat 198 de deficienţe, iar la solicitarea acestora, 11 neconformităţi au fost înlăturate pe durata controlului, arată un comunicat de presă.

Printre principalele nereguli identificate în teren s-au numărat exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare.

Acţiunile au fost desfăşurate în colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„Reamintim faptul că persoanele care deţin construcţii şi amenajări ce funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu vor putea obţine acest document până cel târziu 30 iunie 2017. Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor”, au arătat oficialii ISU Bucureşti.

Acţiunile de control vor continua în perioada următoare

Totuşi, pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor dacă constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr.915/2015.

Aceste acţiuni vor continua în perioada următoare, având în vedere afluxul ridicat de persoane care frecventează cluburile şi discotecile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite