Alertă de călătorie pentru Italia: în Milano va fi interzisă circulaţia maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Milano au interzis circulaţia maşinilor personale în zilele de 28 - 30 decembrie
Autorităţile din Milano au interzis circulaţia maşinilor personale în zilele de 28 - 30 decembrie

Românii care vor să meargă în Italia trebuie să ştie că în perioada 28 – 30 decembrie va fi interzisă circulaţia maşinilor personale în Milano. Măsura a fost luată din cauza nivelului ridicat de poluare.

Ministerul  român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia după ce autorităţile din  Milano au decis interzicerea temporară a circulaţiei autoturismelor proprietate personală pe teritoriul metropolitan milanez, în zilele de luni - 28 decembrie 2015, marţi - 29 decembrie 2015 şi miercuri - 30 decembrie 2015, în intervalul orar 10.00-16.00.

Măsura a fost luată din cauza nivelului ridicat de poluare. 

Pentru încurajarea utilizării transportului în comun, până la data de 31 decembrie 2015, un bilet de călătorie, valabil pentru o zi în Milano va costa 1,50 euro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Poluarea a atins cote alarmante în zona metropolitană Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de peste 30 de zile consecutive. Autorităţile au stabilit că este vorba de cea mai gravă situaţie înregistrată în nordul Italiei în ultimii patru ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite