Afaceri ilegale cu terenuri: opt persoane au fost reţinute noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane au fost reţinute de poliţiştii bucureşteni, în noaptea de luni spre marţi, fiind acuzate că ar fi vândut ilegal mai multe terenuri, o parte din acestea aparţinând Primăriei Capitalei. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste un milion de euro.

„Gruparea dobândea aceste terenuri fie prin deschiderea în instanţă prin uzucapiune, fie prin folosirea de documente false sau falsificate. După ce dobândeau ternul în mod fraudulos, vindeau unor persoane în acel sistem suveică”, a explicat Ionuţ Bogdan Dana, şef al Secţiei 5 Poliţie din Capitală, citat de digi24.ro.

Acesta a adăugat că o parte din terenuri a ajuns în posesia unor aşa-zişi cumpărători de bună credinţă.

„O parte din terenuri au intrat în posesia unor persoane, aşa-zişi cumpărători de bună credinţă. 11 acţiuni în instanţă au fost identificate de noi până în acest moment”, a adăugat oficialul.

Cele opt persoane reţinute vor fi duse în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Prejudiciul total creat - un milion de euro

Potrivit unui comunicat de presă emis marţi de Poliţia Capitalei, oamenii legii au documentat, în perioada martie – iulie 2014, activitatea unui grup format din şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 38 şi 78 de ani, care ar fi preluat din proprietatea Primăriei Capitalei şi a altor patru persoane fizice, 11 terenuri şi imobile, solicitându-se în mod fictiv instanţei constatarea  dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii, ulterior, acestea fiind vândute şi revândute altor persoane.

Astfel, poliţiştii Capitalei au reţinut că membrii grupului ar fi indus în eroare părţile vătămate cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, pentru o suprafaţă de teren de 245 de metri pătraţi, prezentând un titlu de proprietate viciat, producându-le un prejudiciu de aproximativ 55.000 de euro.

Totodată, membrii grupului ar fi încheiat, prin acelaşi mod de operare, un contract de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de teren de 400 de metri pătraţi, cauzând părţilor vătămate un prejudiciu de 50.000 de euro.

De asemenea, suspecţii ar mai fi înşelat alte trei persoane, producându-le un prejudiciu de aproximativ 108.000 euro, respectiv 55.000 de euro, prin vânzarea unei suprafeţe de 481 de metri pătraţi şi 245 de metri pătraţi.

„În afara faptelor menţionate, în sarcina bănuiţilor au fost reţinute şi săvârşirea infracţiunilor de influenţare a declaraţiilor, ameninţare şi înşelăciune, aceştia prezentând Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti o situaţie nereală (prin folosirea unor înscrisuri falsificate şi cu sprijinul unor martori care au dat declaraţii mincinoase, ca urmare a ameninţărilor cu acte de violenţă) privind posesia de lungă durată asupra unui imobil situat în sectorul 1 care a influenţat pronunţarea unei sentinţe civile urmate de înstrăinarea imobilului”, se arată în comunicatul citat.

Prejudiciul total cauzat este de peste un milion de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite