Administrator de firmă, trimis în judecată pentru evaziune de aproximativ două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce societatea comercială nu a înregistrat în contabilitate peste 300 de facturi, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de aproximativ două milioane de euro.

Mihai Puiu, aflat în arest preventiv, va fi judecat de Tribunalul Bucureşti, alături de firma unde era administrator, SC Metal International SRL Făgăraşul Nou, pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Mihai Puiu a refuzat să pună la dispoziţia organelor de control de la Garda Financiară Tulcea şi Administraţia Finanţelor Publice Tulcea documentele societăţii Metal International.

"Totodată, a rezultat că, în perioada 01 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012, acesta a efectuat operaţiuni comerciale cu materiale feroase fără să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 329 de facturi fiscale, aferente relaţiilor comerciale cu un număr de 47 societăţi comerciale, neevidenţiind veniturile obţinute şi fără a vira la bugetul de stat TVA colectată", au stabilit anchetatorii, în urma probelor administrate în timpul urmăririi penale.

Prejudiciul produs bugetului de stat de către firma administrată de Mihai Puiu este de 8.772.715 lei (aproximativ două milioane de euro).

Mihai Puiu este în arest preventiv din 8 ianuarie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite